У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічна ефективність інвестицій в інноваційні проекти в ринковому середовищі

     

      Сьогодні для економічного обґрунтування інвестицій в інноваційні проекти керуються методами оцінювання ефективності інвестиційних проектів. У європейських країнах, США й Росії існує ряд методів оцінювання ефективності інвестицій. Їх можна поділити на дві основні групи: методи оцінювання ефективності інвестиційних проектів, що не включають дисконтування і що включають дисконтування [13; 24; 29; 30; 46; 49; 64; 131; 179; 180; 191; 196; 238–240; 339].

      До методів, що не включають дисконтування, належать такі:

      а) метод, заснований на розрахунку строків окупності інвестицій (строк окупності інвестицій); б) метод, заснований на визначенні норми прибутку на капітал (норма прибутку на капітал); в) метод, заснований на розрахунку різниці між сумою доходів і інвестиційних витрат (одноразовими витратами) за весь термін використання інвестиційного проекту, що відомий під назвою Cash-flow чи нагромаджене сальдо грошового потоку;

      г) метод порівняльної ефективності приведених витрат на виробництво продукції;

      д) метод вибору варіантів капітальних вкладень на основі порівняння маси прибутку (метод порівняння прибутку).

      Методи оцінювання ефективності, що не включають дисконтування, іноді називають статистичними методами оцінювання ефективності інвестицій. Ці методи спираються на проектні, планові й фактичні дані про витрати та результати, що зумовлені реалізацією інвестиційних проектів. При використанні цих методів в окремих випадках вдаються до такого статистичного методу, як розрахунок середньорічних даних про витрати й результати (доходи) за весь термін використання інвестиційного проекту. Цей прийом використовується в тих ситуаціях, коли витрати й результати нерівномірно розподіляються по роках застосування інвестиційного проекту.

      Для оцінювання фінансової ефективності проекту доцільно застосовувати динамічні методи, засновані на дисконтуванні реалізації проекту грошових потоків, що утворюються. Загальна схема всіх динамічних методів оцінювання ефективності в принципі однакова й передбачає приведення різночасних грошових потоків (витрат і доходів) до одного моменту часу, після чого різночасні витрати й доходи стають зіставними.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.