У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Процеси формування територіального кластера

     

      На сьогодні існує багато різних підходів до виявлення кластерів і аналізу динаміки їх розвитку [73; 90; 139; 188; 337]. Кластер це новий добровільний стратегічний альянс у вигляді територіального, галузевого чи територіально-галузевого об'єднання підприємницьких структур, наукових установ, навчальних закладів незалежно від форми власності й територіального розташування органів влади на основі інновації і дотримання економічних інтересів кожного його учасника з метою підвищення конкурентоспроможності продукції й економічного зростання.

      Будемо розглядати кластер як соціально-економічну систему, що складається з виробників, постачальників, споживачів і інших елементів інфраструктури, які залежать один від одного в процесі створення додаткової вартості.

      В першому розділі вже згадувалось, що, згідно з класифікацією Г. Клейнера [188], кластери є непостійними групами територіально близьких і функціонально взаємопов’язаних агентів та мають риси всіх видів соціально-економічних систем. Побудуємо комплекс моделей (рис. 3.10) процесів територіальної самоорганізації при формуванні міжрегіонального кластера, в основу яких покладено апарат теорії графів, багатокритеріальної оптимізації, нечіткого логічного виведення, системної динаміки та імітаційного моделювання. Це дасть змогу поглянути на кластери в різних аспектах, як на соціально-економічні системи з рисами проекту, процесу, об’єкта та середовища.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.