У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування облікової політики корпорації на різних стадіях її життєвого циклу

     

      Корпоративний сектор економіки є основою будь-якої сучасної економічної системи, велику роль в якій відіграють процеси інтеграції та глобалізації. Розуміння економічної сутності корпорації підприємницької діяльності, заснованої на пріоритетах участі в управлінні визначає проблему розробки облікової політики для складання консолідованої фінансової звітності та визначення особливостей обліку операціями з корпоративними правами.

      У результаті реформування системи бухгалтерського обліку відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності суб’єкти господарювання отримали більше самостійності в організації бухгалтерського обліку, виборі способів і методів ведення бухгалтерського обліку, розробці форм управлінської звітності, що, в свою чергу, реалізується шляхом формування та реалізації облікової політики.

      Застосовуючи принципи та елементи облікової політики, корпорації повинні враховувати їх вплив на величину витрат чи доходів, а отже, на фінансові результати та величину оподатковуваного прибутку.

      Оскільки концепція розвитку бухгалтерського обліку набуває ознак корпоративної, за якої базові основи економічних наук орієнтовані на пошук рішень, що сприяють поглибленню інтеграційних процесів у сфері управління, посиленню взаємозв’язку бухгалтерського обліку з плануванням, контролем і аналізом, слугують вихідним критерієм розробки нових теоретико-методологічних засад удосконалення обліку, аналізу й контролю як основи інформатизації економічної науки, то особливого значення набувають дослідження, спрямовані на розвиток наукових основ облікової політики корпорації в системі корпоративного управління.

      Розроблені методичні підходи до формування й розкриття облікової політики підприємств за сучасних умов не є адаптованими до особливостей діяльності корпорації, адже облікова політика на рівні окремого підприємства не повною мірою відповідає особливостям облікового процесу в корпорації. Тому перед корпораціями постає завдання розробки й формування організаційних, методичних і технічних аспектів бухгалтерського обліку, що обумовлює необхідність розробки науково-методичних положень та практичних рекомендацій щодо формування і розкриття єдиної облікової політики корпорації, яка б забезпечувала ефективне корпоративне управління та сприяла узгодженню інтересів учасників економічних відносин. Вирішення ряду проблем, пов’язаних з обліковою політикою в бухгалтерському обліку, закладено в дослідженні її історичного аспекту, що, в свою чергу, потребує вивчення проблеми спрямованості історичного розвитку бухгалтерського обліку, визначення впливу природи, соціально-історичних законів, форм і етапів суспільного прогресу, розвитку й впливу економічної системи на збільшення варіативності бухгалтерського обліку, що обумовлює саме існування облікової політики. Тобто досліджуючи облікову політику в ретроспективі, можна визначити усю сукупність причин і факторів, наявність яких сприяла появі облікової політики та обумовила необхідність у її формуванні.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.