У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розрахунки з власниками корпоративних прав: організаційно-правовий аспект

     

      Багаторічна історія розвитку законодавства стосовно створення та функціонування акціонерних товариств є основою створення законодавчої бази в Україні та її поступового удосконалення. Загальні правила та умови діяльності акціонерних товариств в Україні регламентувалися Цивільним Кодексом Української РСР (статті 23-40) та основними законодавчими документами з питань підприємницької діяльності, зокрема, Законами України “Про підприємництво” і “Про підприємства в Україні”, які з 1 січня 2004 р. втратили чинність. Спеціальні положення та норми сформульовані в Законі України “Про господарські товариства”, який врегульовував правила створення, діяльності, права й обов’язки власників корпоративних прав акціонерних товариств.

      На сьогодні в Україні правові основи операцій зі статутним капіталом є недостатньо врегульованими. Неузгодженість норм чинного законодавства, нормативних документів з бухгалтерського обліку та оподаткування, відсутність методичного забезпечення оцінки розміру статутного капіталу за критеріями справедливої вартості й вартості чистих активів – ці проблеми викликають багато питань, які залишаються невирішеними.

      Починаючи з 1 січня 2004 р. в Україні діють три нормативних документи: Господарський кодекс, Цивільний кодекс та Закон України “Про господарські товариства”, якими регулюються умови створення та діяльності акціонерних товариств. Кожен з них має окремі напрями регулювання діяльності акціонерних товариств, хоча в певній мірі вони дублюються. Так, у Господарському кодексі України, загальним питанням створення підприємств присвячено статті 62-72, а господарським товариствам – статті 79-92. У Цивільному кодексі України загальним положенням про діяльність господарських товариств відведено статті 113-118, а спеціальним нормам щодо акціонерних товариств – статті 152-162. На акціонерні товариства розповсюджується також і дія загальних норм про юридичних осіб, що закріплена у статтях 80-112 Цивільного кодексу України. Разом з тим, ще не втратив чинності Закон України “Про господарські товариства”, щодо змісту якого постійно вносяться відповідні зміни (остання з них внесена у квітні 2007 року). Однак за всіх змін окремі положення закону не приведені у відповідність з новими, чинними нині кодифікованими документами. Мають місце різночитання між Законом України “Про господарські товариства” та Господарським і Цивільним кодексами України, що негативно впливає на проведення корпоративного контролю, не дозволяє забезпечити ефективний захист прав акціонерів.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.