У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Облік розрахунків з власниками корпоративних прав у випадку виходу з товариства

     

      Відсутність достатнього законодавчого регулювання створює серйозні проблеми в здійсненні розрахунків з власниками корпоративних прав при їх виході з господарських товариств. Зокрема, до теперішнього часу не врегульовані питання розрахунків з власниками корпоративних прав, що виходять з товариства, не визначені особливості відображення таких операцій у бухгалтерському обліку.

      У 1 півріччі 2007 р. питома вага розглянутих з прийняттям рішення корпоративних спорів, пов’язаних зі створенням господарських товариств: скасування державної реєстрації товариства, спори між засновниками товариства, спори щодо зобов’язань, які виникли до державної реєстрації товариства становила 34,9 %; спорів про визнання рішень загальних зборів недійсними – 19,5 %; спорів, пов’язаних з виходом, виключенням учасника з товариства, переходом частки учасника у статутному (складеному) капіталі товариства – 8,8 %. З огляду на практику судових корпоративних спорів (спори, пов’язані з виходом, виключенням учасника з товариства, переходом частки учасника у статутному (складеному) капіталі товариства – зросли з 3,2 % у 2006 р. до 8,8 % у 2007 р. від загальної кількості корпоративних спорів) детального дослідження потребують наступні питання: вихід власника корпоративних прав з товариства та облікове відображення змін власного капіталу.

      Дослідженнями особливостей бухгалтерського обліку розрахунків з власниками корпоративних прав під час їх виходу з товариства присвячені праці таких науковців: О. Бурченя 40, І. Гальцова 69, С.Г. Зайцева 132. Незважаючи на існуючі напрацювання, залишаються невирішеними питання щодо визначення дати виходу власника корпоративних прав, що є ключовим моментом для розрахунку належної йому частини майна, доцільності застосування законодавчо закріпленого порядку розрахунку чистих активів, розрахунків з власниками корпоративних прав у випадках, коли величина статутного капіталу перевищує величину чистих активів товариства, виходячи з якої визначається дійсна вартість корпоративних прав кожного з власників корпоративних прав.

      Дослідження порядку розрахунків з власниками корпоративних прав при виході з товариства дозволило встановити, що для цілей бухгалтерського обліку найважливішими питаннями є визначення моменту виходу та розміру майна, що належить учаснику.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.