У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Облік розрахунків з власниками корпоративних прав товариства, що ліквідується

     

      У сучасних умовах господарювання спостерігається значне зростання підприємств, які підлягають ліквідації. Так, станом на 01 листопада 2010 р. загальна кількість підприємств, які перебувають у процедурах банкрутства – 14 575, з них кількість державних підприємств – 349, серед яких на стадії розпорядження майном знаходяться 136 підприємства, на стадії санації – 72, на стадії ліквідації – 121 . Відповідно, розрахунки з власниками корпоративних прав підприємства, що ліквідується, мають с вої особливості та відмінності від звичайного виходу власника корпоративних прав з підприємства.

      Згідно із Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” майно, що залишилося після задоволення усіх вимог кредиторів, відповідно до встановленої законодавством черговості має бути передане власникам корпоративних прав. Підставою для проведення розрахунків з власниками корпоративних прав є дані ліквідаційного балансу, який згідно із Законом України “Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні” складається ліквідаційною комісією. В активі такого балансу відображається вартість майна підприємства (за відповідними статтями балансу), що залишилося після розрахунків з кредиторами, а в пасиві – джерела власних засобів суб’єкта господарювання. Вважаємо, що позикових джерел утворення зазначеного майна в ліквідаційному балансі взагалі не може бути, адже до моменту розрахунків з власниками корпоративних прав необхідно розрахуватися з усіма кредиторами. Тому передача майна (активів) власникам корпоративних прав повинна супроводжуватися відображенням в бухгалтерському обліку операцій з вибуття активів і забезпеченням цих активів власними джерелами.

      На практиці існує проблема формування статей ліквідаційного балансу, що потребує описання порядку визначення вартості майна, яке підлягає передачі власникам корпоративних прав, методики облікового відображення процесу продажу при розрахунках із власниками корпоративних прав в негрошовій формі та порядку оподаткування операцій з повернення таких прав їх власникам. Постає ряд проблем, які потребують вирішення:

      1. Порядок визначення вартості майна, що підлягає передачі власникам корпоративних прав.

      2. Порядок облікового відображення процесу реалізації при розрахунках із власниками корпоративних прав в негрошовій формі.

      3. Порядок оподаткування операцій з повернення корпоративних прав власникам корпоративних прав підприємства.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.