У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Механізми регулювання розвитком продовольчого ринку

     

      Аналіз закономірностей й особливостей функціонування ринку продо-вольства, рівня конкурентноздатності продуктів харчування і ступеня моно-полізму показали, що в сучасних умовах роль держави в регулюванні ринко-вих відносин повинна підсилюватися, причому особливе значення вона здо-буває саме в агропродовольчій сфері.

      Варто визнати, що ринкова економічна система сам по собі не завжди може вирішувати проблеми розвитку ринку, і, зокрема, продовольчого ринку, навіть в умовах високого розвитку ринкових відносин. Державне регулю¬вання продовольчої сфери, як підтверджує досвід США, Канади, Голландії й інших країн, де забезпечений стійкий ефективний розвиток агропромисло¬вого виробництва і продовольчого ринку, з'явилося одним з головних факторів досягнення високих результатів агробізнеса.

      У державному регулюванні продовольчої сфери як головний напрямок варто виділити аграрну й продовольчу політику. Необхідність цієї політики визначається низкою причин. По-перше, головним засобом виробництва в сільському господарстві виступає земля, і через свою обмеженість вона є одним з важливих життєво необхідних ресурсів. Причому, в міру розвитку суспільства й процесів урба-нізації, приросту населення, обмеженості землі, придатної для аграрного ви-робництва, стає все більше очевидним, що а в наш час може бути викори-стано всього лише 12-15% суші на планеті. Практично люди постійно зішто-вхувалися з обмеженістю землі, тому держава завжди брала участь у регулюванні земельних відносин. По-друге, аграрне виробництво займає важливе місце в системі суспі-льного подолу праці, оскільки тут виробляється 90% продовольства, а життєво необхідним, першочерговим завданням будь-якої держави є забезпе¬чення населення продуктами харчування.

      По-третє, аграрне виробництво перебуває під особливо сильним впли-вом природних факторів, внаслідок цього є найбільш ризикованим і тому особливо потребує державної підтримки.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.