У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Проблеми дослідження правових аспектів організації діяльності митної служби

     

      Результативність діяльності органу виконавчої влади визначається ефективністю норм, які покладені в основу його діяльності. В. М. Цлаф зазначає, що “причиною виникнення проблемної ситуації є неузгодженість норм діяльностей різних суб’єктів, включених в одну систему діяльностей, яка виникла в певний момент ...”. Відповідно “проблемою називатиметься знаковий об’єкт – текст, що описує деяку суперечність, яка викликає накладення на систему діяльностей суперечливої сукупності норм” [408].

      Коло проблем визначається об’єктами та предметами дослідження. У нашому дослідженні об’єкти неоднорідні й подвійні, тому суперечності можна визначити за типами, що існують між теорією і практикою, природним і штучним, зовнішнім і внутрішнім, імперативною та організаційною нормами, старим і новим тощо.

      Основу діяльності органу виконавчої влади утворюють правові та організаційні норми, а результативність діяльності визначається їх якістю під час утворення та реалізації. “Якість законодавства визначається насамперед його соціальним змістом, відповідністю суспільним потребам та інтересам” [333, с. 513]. До системи правових факторів ефективності нормування діяльності зараховують також недоліки і проблеми юридично-нормативного характеру та правозастосовчої діяльності. Тоді безпосереднім продуктом із вирішення проблемної ситуації буде пакет завдань щодо зміни норм діяльності або створення нової сукупності норм, які дозволяють досягнути мети кожного із суб’єктів, залучених до певної системи діяльностей. Митна діяльність здійснюється відповідно до норм законодавства, але норми організаційної діяльності не відповідають суспільним запитам, економічним інтересам клієнтів та вимогам норм законодавства з причин низької якості системи норм права та норм практичної діяльності. Існуючі моделі організаційних та правових норм митної діяльності мають систему суперечностей за різними взаємозалежними аспектами: соціальними, правовими, економічними; організаційними тощо. Розглянемо основні.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.