У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасна парадигма стратегічного розвитку підприємств аграрного сектору: маркетингові аспекти та проблеми імплементації

     

      Агропромисловий комплекс (АПК) – це сукупність виробничо взаємопов’язаних підприємств з вирощування, зберігання, заготівлі, транспортування, переробки і реалізації сільськогосподарської продукції, а також обслуговуючих та допоміжних підприємств та організацій [66, с. 15]. Агропромисловий комплекс має важливу роль у більшості країн, у тому числі в Україні. АПК виконує важливу суспільну функцію – забезпечує населення продуктами харчування, від кількості та якості яких залежать фізичне здоров’я населення, що дуже важливо для збереження й поліпшення генофонду, забезпечення відтворення населення. Дуже гостро ця проблема постала в Україні, де тривають процеси депопуляції на селі й погіршення якості життя.

      У той же час Україна має давні землеробські традиції, сприятливі природні умови та запаси чорноземів для розвитку сільського господарства, а також значний потенціал зростання ринку продуктів харчування. Протягом усього часу розвитку України саме сільськогосподарські та переробні підприємства посідали чільне місце в її економічній системі. І навіть в останній третині ХХ століття при великій структурній диверсифікації виробництва агропромисловий комплекс залишався одним із провідних міжгалузевих виробничих комплексів України. До його складу входить майже 100 видів виробництв. АПК, поряд із промисловістю, має значну роль в економічній системі країни, на його частку припадає близько 12–14 % ВВП України [3, с.43], зайнято на 2008 рік близько 15 % працюючих, створюється майже 60 % загальнодержав¬ного фонду споживання [206, с. 30; 196]. Отже, позитивне торгове сальдо (понад 40 %) у зовнішній торгівлі України за останні роки повністю забезпечується стабільним позитивним сальдо з продукції сільського господарства і харчової промисловості. Майже в третині областей України АПК посідає чільне місце у економіці згідно з часткою у ВВП.

      Як відомо, у складі АПК виділяють три основні сфери: виробництво засобів виробництва для АПК, власне сільське господарство та переробну сферу [66, с. 16]. Окремі автори виділяють четверту сферу – інфраструктурні галузі, які є обслуговуючими, тобто додатковими відносно до трьох інших. Найбільш важливою сферою АПК з точки зору забезпечення продовольчої безпеки є аграрний сектор, тобто сільське господарство та переробні галузі.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.