У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Відображення інформації про грошові кошти підприємства у фінансовій звітності

     

      Інформація про наявність та рух грошових коштів є корисною для користувачів фінансової звітності ТОВ «Горобина» для оцінки спроможності підприємства генерувати грошові кошти та їхні еквіваленти, часу такого генерування і впевненості в ньому, а також потреб підприємства щодо використання цих грошових коштів, вона дає можливість оцінити ліквідність та платоспроможність підприємства.

      Основним джерелом інформації щодо кількості, складу та ефективності використання грошових коштів є Звіт про рух грошових коштів» (форма № 3).

      Звіт про рух грошових коштів (додаток Д) складається з метою надання користувачам повної, правдивої, неупередженої інформації про зміни, які відбувались в грошових коштах підприємства та їх еквівалентах за звітний період.

      У звіті відображається рух грошових коштів від трьох видів діяльності: операційної, інвестиційної та фінансової. Така класифікація діяльності підприємства надає змогу:

      - оцінити можливості підприємства щодо забезпечення продовження та розширення основної діяльності необхідними коштами без залучення зовнішніх джерел фінансування; - передбачити майбутній рух грошових коштів, пов'язаний з вимогами засновників, які надали підприємству капітал.

      Звіт про рух грошових коштів складається з трьох розділів: І розділ – «Рух коштів в результаті операційної діяльності», ІІ розділ – «Рух коштів в результаті інвестиційної діяльності», ІІІ розділ - «Рух коштів в результаті фінансової діяльності».

      Отже, дана форма звітності є дуже інформативним для підприємства звітом, корисним у тому плані, що вона надає інформацію про те, куди (на які цілі) витрачаються гроші підприємства. Звіт виконує функції індикатора майбутньої економічної життєдіяльності підприємства, відображає його ліквідність.

      Грошові кошти та еквіваленти грошових коштів включаються до статті «Грошові кошти та їх еквіваленти», тобто у рядках 230 і 240 Балансу (форма №1) відображається сальдо рахунків 30 «Каса», 31 «Рахунки в банках», субрахунків 333 «Грошові кошти в дорозі в національній валюті», 334 «Грошові кошти в дорозі в іноземній валюті» і 351 «Еквіваленти грошових коштів».

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.