У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості роботи соціального педагога по соціалізації дітей дошкільного віку

     

      Розглядаючи питання соціально-виховної роботи в дошкільних закладах освіти, слід зосередити увагу на таких питаннях, як роль соціального педагога в педагогіці соціального досвіду “моделі соціальної діяльності”, педагогіки регулювання в умовах соціально-виховної діяльності; характеристика провідних напрямків соціальної роботи в дитячих садках.

      Об'єктами соціального педагога є: діти (невстигаючі діти; діти, які переживають стреси в колективах, в сім'ях, порушують дисципліну, діти-інваліди; діти-напівсироти; талановиті діти). [61; с.76]

      Іноді від соціального педагога вимагається розібратись у стосунках дітей з оточуючими, а іноді – навчити контролювати себе, бути в собі впевненими. Для цього необхідні такі якості, як співпереживання, щирість, сердечність соціального педагога. Соціальний педагог координує роботу педагогічного колективу з важкими дітьми, сім'ями, оточуючим соціальним мікросередовищем (мікрорайоном).

      Робота соціального педагога ведеться за планом. Сучасний дошкільний заклад вирішує не тільки навчально-виховні, а й соціальні завдання. Це, перш за все, питання соціального захисту дітей та соціальної допомоги.

      Організація соціально-педагогічної діяльності, як і педагогічної діяльності в цілому в дошкільному закладі, здійснюється на основі певних принципів. Їх формування в класичній педагогіці відбувалося на основі розуміння понять та принципів, визначених філософською наукою, які характеризують досить велике коло явищ. На сьогодні за основу принципів педагогічної діяльності в цілому беруться основні правила, керівні ідеї, вихідні положення, конкретні вимоги. [65; с.22]

      Визначають принципи соціально-педагогічної діяльності в дошкільних установах, як основні вимоги до змісту, організації та здійснення соціалізації дітей дошкільного віку.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.