У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стан соціалізації спеціаліста в галузі економічних відносин

     

      З метою виявлення наявного рівня економічної соціалізації студентів автором був проведений констатувальний експеримент. Він здійснювався на перших та третіх курсах факультету менеджменту і торгівлі Харківського торгівельно-економічного інституту і охоплював 285 студентів.

      Ґрунтуючись на аналізі наукової літератури, нами були розроблені критерії сформованості у студентів досліджуваної якості: когнітивний, емоційно-оцінний та поведінковий, кожний з яких характеризувався певними показниками.

      Когнітивний критерій – це знання про особливості сприйняття та реагування на соціально-економічні процеси, способи попередження та подолання конфліктних ситуацій; усвідомлення світоглядних нормативів; наявність адаптивних когнітивних механізмів до суспільних явищ у галузі економіки, що базуються на морально-етичному змісті; знання про особливості діяльності менеджера.

      Емоційно-оцінний критерій означає наявність соціальних емоцій як регулятивних механізмів сприйняття навколишньої дійсності в цілому та економічних явищ зокрема; здатність до розрізнення, адекватного вираження та управління власними емоціями; можливість передбачати, оцінювати соціально-економічні ситуації та прогнозувати адекватні поведінкові акти, брати на себе відповідальність за їх реалізацію, керуючись суспільно виробленими моральними еталонами; прагнення до самореалізації та самовдосконалення в соціально-економічній сфері.

      Поведінковий критерій оцінює уміння та навички морально зумовленої економічної поведінки, конструктивного розв’язання конфліктних ситуацій; активне залучення до суспільних процесів на мікро-та макрорівнях; активна життєва позиція і наявність життєвої перспективи; вміння орієнтуватися на умови функціонування, за яких можна якнайкраще реалізувати свій соціально-креативний потенціал у процесі економічних відносин; уміння приймати рішення.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.