У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інституціональна структуризація страхового ринку

     

      Безпечний розвиток економіки визначається якістю інститутів, що регулюють економічний порядок. Вітчизняні науковці, обґрунтовуючи закономірності та особливості розвитку перехідних економік, визнають, що «проблема якості інститутів стає надзвичайно актуальною для країн з інверсійним типом розвитку, для яких характерним є зворотний процес здійснення історичних закономірностей, що призводить до перестановки місцями необхідних для суспільства інститутів» [108, с. 282].

      В економічній літературі поняття «інституціональна структура» має багато трактувань. Часто не розрізняються дефініції «інституціональна структура» й «інституціональне середовище». О. Уільямсон наводить найбільш загальне її визначення: «Це основні політичні, соціальні й правові норми, що є базою для виробництва, обміну й споживання» [208, с.34]. Але наявність деяких, властивих спонтанному ринковому порядку інститутів ще не є достатньою умовою для становлення ринкової інституціональної структури.

      У системі господарських відносин особливої значущості набувають інституціональні інтереси, що проявляються в діях з вироблення правил, порядку, меж економічної діяльності суб’єктів, з метою підвищення ефективності результатів цієї діяльності. Інститути впливають на розвиток господарюючих суб’єктів, визначають стратегічні напрями трансформації, задають можливі варіанти інтеграції, а, отже, обумовлюють формальні й неформальні інституціональні межі їхньої діяльності.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.