У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методологічні принципи державного регулювання

     

      У сучасній економічній літературі проблеми державного регулювання ринкових процесів трактуються дуже неоднозначно. В даний час у рамках відомих економічних шкіл - кейнсіанства, монетаризму, інституціоналізму, сформувалося декілька теорій державного регулювання, що по-різному трактують цілі, задачі, форми і методи державного регулювання ринкових процесів.

      Наукові суперечки про принципи економічного регулювання випливають з економічної історії, розділення вчених на два табори − кейнсіанців і монетаристів.

      Концепція кейнсіанців базується на ідеях найвідомішого економіста і його послідовників - нобелівських лауреатів Л. Клена, Р. Модільяні, П.Самуельсона, Р.Солоу, Д. Тобина, Дж. Гелбрейта . Відповідно до цієї концепції система вільного ринку позбавлена внутрішнього механізму, що забезпечує макроекономічну рівновагу. Дисбаланс між заощадженнями й очікуваними інвестиціями викликає зниження ділової активності, що, у свою чергу, підсилює інфляційні процеси і впливає на рівень безробіття через зміну сукупних запасів споживчих і інвестиційних товарів. Держава повинна активно втручатися в економіку через проведення відповідної фінансової політики.

      Дж. Кейнс обґрунтував вирішальну роль держави в запобіганні економічних криз. До задач держави, на його думку, входять регулювання розподілу доходів усього суспільства, зосередження грошових і інших ресурсів з метою активного впливу на ринкові процеси. Він вважав основним об'єктом державного регулювання попит на ринках: споживчому і ринку засобів виробництва. З метою розширення купівельної спроможності населення і стимулювання придбання підприємцями нових засобів виробництва, на його думку, держава має збільшувати обсяги інвестицій у виробництво і витрати на інші соціально-економічні цілі за рахунок збору податків і випуску грошей.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.