У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні основи економічних інтересів

     

      Економічні реформи, проведені в Україні протягом останніх років, призвели до кардинальних змін взаємин між органами влади всіх рівнів і соціально-економічними системами. Стає все більше очевидним, що ефективний розвиток економіки багато в чому залежить від стану підприємницької активності суспільства. В економічно розвинених країнах підприємництво формує до 70-80% ВВП, проте в Україні частка малого й середнього підприємництва у формуванні ВВП не перевищує 10%.

      Стабільність економічного й соціального розвитку країни досягається реалізацією специфічних економічних інтересів органів влади, з одного боку, і підприємництва, з іншого. Найважливішими завданнями органів влади, є, насамперед, збільшення обсягу податкових надходжень у бюджет, розширення соціальних програм, підтримка підприємництва.

      Сучасний рівень розвитку підприємництва характеризується прагненням до співробітництва з державою на основі розвитку правової бази й створення відповідної суспільної атмосфери, що стимулює підприємницьку активність. В цих умовах далеко не всі суб'єкти економіки готові до дотримання всіх «правил гри», що не сприяє передбачуваності їх діяльності, блокує встановлення партнерських взаємин і способів взаємодії держави й підприємництва.

      Узагальнення теоретичного матеріалу свідчить, що класичні й неокласичні методологічні підходи не здатні адекватно відобразити соціально-економічні зв'язки й зміни, що відбуваються, як на рівні країни, так і на регіональному, муніципальному рівнях і рівні підприємницьких структур. Для дослідження організації взаємодії владних і підприємницьких структур мають велике значення теоретико-методологічні дослідження проблеми економічних інтересів в аспекті виявлення їх природи, яка досі ще не знайшла однозначного вирішення.

      Ряд авторів дотримується поглядів на економічний інтерес як суб'єктивну категорію на тій підставі, що інтереси, перш ніж стати спонукальними мотивами до дій, мають бути усвідомлені суб'єктом цих дій. Тим часом об'єктивність економічних законів і природи економічних інтересів не означає їх незмінності, тому що інтереси трансформуються з часом під впливом потреб і відносин, що змінилися, які відбувалися як у межах кожного зі способів виробництва, так і за їх межами, про що свідчать ринкові перетворення в Україні, Росії та інших країнах Східної Європи.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.