У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив податкової політики на розвиток підприємницької діяльності

     

      Принципи побудови системи оподаткування в Україні, податки, збори й інші обов'язкові платежі в бюджет і внески в державні цільові фонди передбачені Законом України «Про систему оподатковування», а також доповненнями й змінами до даного закону, інструкціями Мінфіну й інших нормативних документів.

      Сукупність податків, зборів, інших обов'язкових платежів у бюджет і внесків у державні цільові фонди становлять систему оподатковування. Сьогодні податкова служба України здійснює контроль по 82 видам податків і зборів, у тому числі по 19 загальнодержавним і 63 видам місцевих податків і зборів, внесків, платежів і відрахувань у бюджет, державні цільові фонди. У процесі реформування податкової системи України були шаблонно перенесені особливості податкових систем розвинених країн, що складалися протягом не одного десятка років, на нашу економіку.

      Із двох підходів до проведення податкових реформ: революційного і еволюційного, був обраний саме революційний підхід, що передбачає внесення глибоких принципових змін в оподатковування. А саме цього, виходячи з досвіду розвинених країн, наприклад, США, не рекомендується робити. Були обрані основні податки, наприклад, такі як ПДВ і податок на прибуток, якими ефективно користуються розвинені країни, і уведені в Україні. Причому, не були прийняті в увагу умови, у яких уводилися дані податки, і сама їхня суть.

      ПДВ, як один з основних каналів надходження коштів у дохідну частину бюджету, закріпило податкове законодавство понад 50 країн (у тому числі 17 європейських). У доходах бюджету він становить: у Франції - 38 %, Німеччини - 28 %, Іспанії - 24,9 %, Данії - 19 %, Великобританії - 17% [2]. Питома ж вага податку на додану вартість у доходах зведеного бюджету України становив в 1998 р. - 25,8 %, в 1999 р. - 25,6 %, в 2000 р. - 19,2 %, в 2001 р. - 19,2 %, в 2005 р. - 22,4%, в 2006 р. - 22,7%.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.