У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ефективність системи державного регулювання розвитку підприємництва

     

      Глобалізація економічних процесів, розширення меж бізнесу, поява нових технологій і методів здійснення підприємницької діяльності приводить до значного загострення конкуренції на ринках, що змушує підприємницький сектор вибирати і реалізовувати сучасні стратегії розвитку. При цьому на перший план виходить проблема не стільки завоювання і створення конкурентних переваг, скільки необхідність створення умов для налагодження і підтримки довгострокових відносин з різними учасниками ринку, підвищення ролі функцій організаційно-управлінської діяльності, реформування систем управління.

      Це пов’язане з тим, що крім загальнодержавних інтересів у сфері економіки існують інтереси суб’єктів мезо- і мікрорівня – регіонів, підприємств, населення і, якщо стратегія держави, яка здійснює ринкові перетворення, не забезпечує стабільність соціально-правового середовища, то взаємовідносини між державою, підприємствами і населенням позбуваються загального базису, виникають протиріччя, що приводить до тінізації економіки, створює загрозу прогресу ринкових перетворень.

      В Україні ця проблема носить особливо гострий характер у зв'язку зі зміною макроекономічної моделі й створення ринкової економіки. Сьогодні потрібні адекватні сформованим умовам підходи до управління підприємницькою діяльністю, відповідні економічні й організаційні механізми при активній участі і регулюванні процесів державою.

      Як було доведено, головним завданням держави в процесі управління розвитком підприємницької діяльності є створення сприятливого середовища, яке розглядається нами як складна ієрархічна система, механізм взаємодії компонентів якої заснований на різних видах зв'язків, і складається з відносно незалежних, взаємодіючих між собою підсистем – органів управління, підприємницької інфраструктури, тощо.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.