У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Трансформація систем оподаткування підприємництва в розвинутих країнах

     

      Здійснивши європейський вибір, наша держава має враховувати і детально досліджувати всі тенденції, наявні в розвинутих країнах, де накопичено величезний досвід використання податків у забезпеченні стабільності економічного розвитку. Тому необхідно постійно глибоко аналізувати усі явища і процеси в розвитку податкових систем, використовувати систему оподаткування як інструмент державного регулювання.

      Отже, вимагають наукового обґрунтування питання співвідношення прямих і непрямих податків, упорядкування і приведення у відповідність з пріоритетами соціально-економічного розвитку України систем пільг щодо податків, забезпечення справедливості оподаткування і рівномірності податкового навантаження.

      Актуальність цих питань посилюється ще й тим, що економіка будь-якої держави перебуває у постійному взаємозв'язку з економіками інших країн, де особливе місце відводиться системам оподаткування, оскільки вони суттєво впливають на розвиток зовнішньоекономічної діяльності та участь держави в міжнародному поділі праці.

      Проблемам податкового стимулювання розвитку підприємницької діяльності присвячені досить багато праць як закордонних, так і вітчизняних учених-економістів. Але все ще існує певна недостатність розуміння механізмів, що впливають на розвиток підприємництва, особливо у виробничій сфері, на сучасному етапі трансформаційних перетворень вітчизняної економіки. В останні роки більшість країн-членів ЄС провели реформи, спрямовані на зменшення рівня прямого оподатковування компаній. Основним елементом даних реформ стало зменшення граничних ставок податку на прибуток. У період з 1990 по 2001 роки зниження податкових ставок було, зокрема, здійснене в Бельгії (з 43% у 1990р. до 39% у 2001 р.), Данії (з 40 до 30%), Франції (з 39,5 до 33,33%), Німеччини (з 43 до 25%), Великобританії (з 35 до 32,5%).

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.