У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Засади державно-приватного партнерства

     

      Проведені нами дослідження показали, що підприємницький сектор Україні сформувався і відіграє певну роль у створенні робочих місць, розвитку конкуренції і сприянні економічному зростанні країни. Проте, незважаючи на зростання кількісних показників розвитку підприємництва, яке спостерігається в останні роки, ні його потужність, ні його якісні характеристики не можуть бути визнані задовільними. Зберігаються такі негативні моменти його розвитку, як: збитковість підприємств; незадовільна, з погляду розвитку матеріального виробництва, галузева структура; зношеність основних виробничих фондів і використання застарілих технологій; нерівномірний розвиток в регіональному розрізі, наявність значного неофіційного сектора.

      Проведені дослідження свідчать, що незадовільна ситуація з підприємницьким сектором в країні є наслідком серйозних системних прорахунків у стратегії його розвитку. Найактуальнішою проблемою залишається розробка антикризової стратегії розвитку підприємництва, яка у значній мірі сприятиме виходу з кризового стану всієї економічної системи країни. Головною метою цієї стратегії є підвищення ефективності підприємництва в інституціональних перетвореннях економіки в сучасних умовах.

      Одним з найважливіших факторів підвищення ефективності реального сектору і продуктивності праці є інфраструктура. Слабко розвинута в ряді секторів вона гальмує приплив інвестицій у виробництво, не дозволяє нарощувати його обсяги.

      Оскільки до складу інфраструктурних послуг входять освіта й охорона здоров'я, відсутність цих послуг веде до загострення проблем бідності і майнового розшарування. Зношена та нерозвинена інфраструктура залишається одним з вагомих факторів, що послаблює національну конкурентоспроможність.

      За даними Фонду ефективного управління , за даною компонентою Україна займає 79 місце з 134 країн в індексі глобальної конкурентоспроможності 2008-2009 рр., погіршивши за рік свої позиції у рейтингу на два пункти. Показники якості української інфраструктури не відповідають європейським стандартам, включаючи країни ЄС-12, а також не дотягують до рівня найбільш розвинених країн СНД.

      Погана інфраструктура накладає фізичні обмеження на зростання інших секторів економіки. Україна, що володіє вигідним географічним положенням, має отримувати більші вигоди від реалізації свого транзитного потенціалу. Для залучення інвестицій та покращення якості інфраструктури необхідно істотно спростити умови входу і роботи підприємницьких структур на цьому ринку.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.