У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Прогнозування основних макроекономічних показників

     

      Формування планів та стратегії національного розвитку в умовах функціонування ринкової економіки України передбачає застосування науково обґрунтованого прогнозування основних показників макроекономіки [213].

      Статистичне оцінювання даних хронологічного ряду на основі застосування регресійно-кореляційного аналізу ґрунтується на дослідженні закономірностей, що формують зміну розвитку досліджуваного явища протягом періоду упередження. Значення залежної змінної (результативної ознаки) не підлягають ранжуванню, як це здійснюють на основі вихідних даних варіаційного ряду.

      З метою побудови статистичних моделей, що оцінюють рівень, динаміку й структуру явищ та процесів, які ґрунтуються на основі застосування динамічних рядів, як пояснювальні змінні, залежно від мети дослідження, приймають періоди часу, а також значення показників.

      Закономірність до зростання або стагнації чи зниження у розвитку досліджуваного явища в динаміці називають трендом.

      Визначення закономірностей у динамічному ряді (тренд) на основі регресійних рівнянь повинно враховувати такі аспекти: наявність лагу; незіставлюваність окремих значень ряду;

     використання для прогнозування нетривалих (до 20 значень спостережень) рядів; аналітичне оцінювання ряду на основі застосування різних видів рівнянь тренду (лінійного чи нелінійного). Оскільки усі явища та процеси пов’язані між собою, то можна передбачити наявність лагу, тобто невідповідності у часі дій чи заходів, здійснених у поточному періоді та наступними за ними результативними змінами [183, с.127]. Наприклад, статистичне оцінювання залежності обсягу господарської діяльності та обсягом інвестицій здійснювати за один і той самий період недоцільно. Рівень впливу попередніх членів ряду на наступні вивчають на основі значень автокореляції [183].

      Складний розвиток процесів економіки (зміна податкового та фінансового законодавства, інфляція, зміна курсів валют і акцій, проведення обліку даних у статистичній звітності за зміненими інструкціями тощо) призводить до непорівнянності економічних даних у рядах динаміки.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.