У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Страховий ризик-менеджмент у взаємодії суб’єктів сфери туризму

     

      Важливе місце у страхуванні відводиться оцінюванню ризиків. У науковій літературі є дослідження взаємозв’язку ризику та невизначеності. Так, І. Шумпетер пов’язував підприємницьку діяльність з динамічною невизначеністю, яка породжується безперервним розвитком господарсько-політичного середовища та науково-технічного прогресу [116, с. 78]. Таким чином, І. Шумпетер визначає основні фактори, які безпосередньо впливають на результати підприємницької діяльності – час та ризик.

      Класична концепція взаємозв’язку ризику та невизначеності була сформульована Ф. Найтом у роботі “Ризик, невизначеність та прибуток” [25], де він уперше здійснив спробу визначити відмінність між категоріями «ризик» та “невизначеність” з точки зору можливості їх кількісного оцінювання. Відповідно до вчення Ф. Найта, ризик – це невизначеність, що може бути виміряна, оскільки підприємець може передбачити основні параметри (результати, умови) свого бізнесу в майбутньому [116, с. 35].

      Під процесом оцінювання ризику розуміється зіставлення варіантів рішень з урахуванням можливих вигод та витрат. Оцінювання ризику має ряд загальних положень незалежно від конкретної методики оцінювання та специфіки поставлених завдань [117, с. 142]: загальною є проблема встановлення допустимого рівня ризику, визначення якого відбувається, як зазвичай, в умовах недостатньої інформації; у ході аналізу значною мірою доводиться вирішувати ймовірнісні задачі, що може призвести до суттєвих розходжень у результатах; оцінювання ризику потрібно розглядати як процес розв’язування багатокритеріальних задач, котрі можуть змінюватися у ході оцінювання, а кінцевий результат може виникнути як компроміс між сторонами, які зацікавлені у визначених результатах аналізу.

      Для сфери туризму важливе здійснення оцінювання ризиків за такими напрямами: політичні аспекти, природні явища, управлінська діяльність, комерційна діяльність тощо. Зрозуміло, що методики аналізу цих ризиків будуть відрізнятися. Розглянемо типові підходи до оцінювання ризиків, які зустрічаються у науковій літературі та можуть бути застосовані для сфери туризму.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.