У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості страхування туристів за кордоном

     

      Зважаючи на зростаючі темпи розвитку туризму у світі, ЮНВТО та туристичні адміністрації на місцевих рівнях значну увагу приділяють питанням убезпечення подорожей, зокрема і на основі страхування. У цьому контексті актуальним є дослідження практики страхування ризиків туристів у розвинених країнах світу, які мають чималий досвід та інноваційні напрацювання у цій галузі на основі специфікації страхових програм.

      Упродовж останнього десятиліття значно зросла вартість медичних послуг у всіх країнах світу. Країни, які субсидували надання медичної допомоги іноземцям за рахунок національної системи страхування здоров’я, вимагають повної сплати наданих медичних послуг. Паралельно з цим було введено політику обмеження повернення сплачених коштів за послуги перевізників та туроператорів у разі анулювання подорожі. Крім того, ризик терористичних актів, банкрутств постачальників туристичних послуг та економічної нестабільності у суспільстві призвели до необхідності здійснювати страхування ряду фінансових ризиків, пов’язаних з подорожами.

      Згідно із статистичними дослідженнями, здійсненими Travel Information PHA [233], один із трьох туристів має проблеми під час відпочинку; 8 % стикається з ризиком зникнення багажу; 6 % вимушені переривати подорож через різні обставини; 18 % не могли відшкодувати свої збитки через відсутність страхового покриття.

      Основними для туристів залишаються ризики, пов’язані із захворюванням або настанням нещасного випадку. Рівень їх прояву залежить від віку застрахованого, а також від напрямку та мети подорожі. За даними досліджень К. Райана (Нова Зеландія), під час подорожей до слабо розвинутих країн на період більше 90 днів ризик захворювання становить 60–70 %; ризик госпіталізації складає 1 %; у розрізі окремих хвороб ризик захворювання має такі параметри: діарея – 34 %, захворювання дихальних шляхів – 26 %, дерматологічні захворювання – 8 %, захворювання, пов’язані з розрідженням повітря у горах, – 6 % тощо [234, с. 594]. Загалом 50 % претензій туристів пов’язано з медичними вимогами, 40–45 % – із втратою багажу та іншого майна, 5–10 % – з іншими причинами, основною з яких є анулювання поїздки. Тобто 50 % ризиків іноземних туристів пов’язані з погіршенням здоров’я, інша половина стосується їх майнових інтересів. Це стимулює розвиток у туристичного страхового ринку практично всіх видів страхування.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.