У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Альтернативні способи страхування у сфері туризму

     

      Темпи розвитку туристичної сфери в Україні тісно залежать, з одного боку, від якісного й належного виконання суб’єктами туристичної діяльності умов договору надання послуг, з другого – від стабільності функціонування суб’єктів такої діяльності. І перше, і друге можливе за наявності дієвого механізму захисту сфери туризму від цілої низки ризиків, які тут присутні. Процес охоплення страховим захистом туристичної діяльності в Україні перебуває на стадії становлення. Туристичні фірми активно співпрацюють зі страховими компаніями з приводу страхування туристів, проте туристичний бізнес залишається поза страховим захистом. Причинами такої ситуації є недостатній рівень страхової культури у керівників туристичних фірм; відсутність взаємної довіри між потенційними партнерами – туристичними та страховими організаціями; практика фінансування специфічних збитків туристичної діяльності за рахунок поточного бюджету господарюючого суб’єкта; відсутність реальних страхових пропозицій щодо страхування ризиків у сфері туризму (професійна відповідальність, підприємницькі, політичні, погодні ризики та ін.).

      Для вирішення цієї проблеми пропонується розглянути можливість упровадження альтернативних способів страхування ризиків туристичних фірм, зокрема шляхом створення фондів взаємного страхування. Розроблення дієвого механізму мобілізації коштів з допомогою взаємного страхування дозволить на практиці вирішити питання надання гарантій туристам та захистити суб’єктів туристичної діяльності від цілої низки підприємницьких ризиків.

      На сьогоднішній день у науковій літературі є дослідження, присвячені практиці здійснення взаємного страхування за кордоном та можливостям його впровадження в країнах СНД. Питання страхування відповідальності суб’єктів туристичної діяльності знайшли своє відображення у різних законодавчих та нормативних актах України, які регулюють туристичну та страхову діяльність. Разом з тим питання страхування відповідальності та інших ризиків у сфері туризму залишається досі невирішеним. Нерозкритим є й питання застосування взаємного страхування для захисту майнових інтересів суб’єктів туристичної діяльності.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.