У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність та види санації підприємств в умовах ринку

     

      Діалектичний характер зв’язку функціонування і розвитку соціально-економічних систем, еволюція суспільних відносин, економічні трансформації господарських комплексів супроводжуються формуванням системи нових виробничих відносин, глибокими зрушеннями як в структурі економіки, так і в суспільній свідомості, новими уявленнями про кризи, банкрутство та санацію в розвитку окремих виробничих систем.

      Термін «санація» привнесено з лікарської справи в прикладну економіку в середині двадцятого сторіччя, коли механістичну картину світу було змінено на органістичну та поширилося уявлення про економічні системи як такі, що функціонують подібно до організмів, звідси економічна криза почала розглядатися як певне захворювання підприємства, а хворий суб’єкт господарювання підлягав лікуванню – здійсненню оздоровчих заходів [22, с. 19].

     Стосовно сфери економіки поширення терміну «санація» набуває сутності оздоровлення фінансового стану підприємства, поновлення та закріплення його платоспроможності [12, 71, 151, 157].

      Проведений автором дисертації аналіз сучасних наукових підходів щодо економічної сутності санації, визначень терміну «санація» в нормативно-правових актах показав, що науковці і фахівці у своїх тлумаченнях санації по-різному акцентують увагу на об’єкт, мету та заходи санації. Можна виділити два напрямки інтерпретації визначення терміну «санація». Перший напрямок трактує санацію як самостійний об’єкт дослідження в контексті підприємства, яке знаходиться в нестійкому фінансовому стані, тобто як одну із процедур, що здійснюється в рамках антикризового управління господарчими суб’єктами і може застосуватися для нейтралізації та подолання кризи.

      Так, під санацією Грачов В.І. розуміє комплекс організаційних і економічних заходів, що направлені на забезпечення життєздатності підприємства (окремих його структурних підрозділів), що забезпечується шляхом радикальної зміни організаційно-економічного статусу, складу, структури, форм, а також методів керування, джерел і форм фінансування підприємства або його окремого структурного підрозділу [36, с. 48].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.