У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування фінансово-економічного механізму санації аграрних підприємств

     

      Одним із головних завдань дослідження є обгрунтування об’єктивних підстав формування фінансово-економічного механізму санації аграрних підприємств. Відповідно, трансформація господарських відносин у відносини санації в системі антикризового фінансового управління підприємством потребує удосконалення фінансового механізму. Основою формування та функціонування фінансово-економічного механізму санації є фінансово-економічні відносини, що виникають в процесі залучення й використання внутрішніх та зовнішніх джерел фінансового оздоровлення підприємства-боржника в потрібних обсягах та термінах, спрямованих на досягнення оперативних, тактичних та стратегічних цілей санації, яке повинне передбачатися та обґрунтовуватися в фінансовій частині плану санації підприємства-боржника. Фінансування санації з різних джерел набуває відповідну форму.

      В теорії та практиці стійкого розвитку необхідно дотримуватися принципу підтримки всіх ресурсів підприємства в нормальному задовільному стані, який забезпечує стійкий розвиток підприємства, адекватний змінам ринкового середовища. Визначення та залучення джерел для фінансового забезпечення комплексу санаційних заходів підприємства-боржника розпочинається з класифікації джерел фінансових ресурсів.

      При фінансуванні програми санаційних заходів аграрних підприємств з обмеженими фінансовими ресурсами та фінансовим становищем, що характеризується як нестійке, надзвичайно важливе значення має пошук внутрішніх фінансових ресурсів, що дозволяє подолати внутрішні причини кризи та відновити платоспроможність, зменшити залежність санації від ризикованого для правового статусу боржника залучення зовнішніх фінансових джерел. При цьому величина таких джерел створює підґрунтя для репрезентативності підприємства з боку інвесторів, визначає рівень фінансової незалежності та самостійності у прийнятті стратегічних рішень, свідчить про його спроможність до відновлення і функціонування діяльності в перспективі, тому вони вважаються найбільш надійними та прийнятними для підприємства.

      Обсяги нагромадження власних джерел, а саме: прибутку, амортизаційних відрахувань, резервів та інших коштів залежать від динаміки соціально-економічного середовища, в якому функціоную підприємство. У сучасних умовах обсяги формування амортизаційного фонду суттєво скоротилися, прибуток також втрачає своє значення для фінансування, оскільки третина аграрних підприємств є збитковими, що підтверджується проведеними дослідженнями.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.