У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості правового статусу реєстратора прав власності на землю в країнах Європи

     

      Як свідчить європейська практика, одним з основних елементів будь-якої системи реєстрації є державні реєстратори прав, тобто особи, які безпосе-редньо приймають рішення про реєстрацію прав на землю та інше нерухоме майно, відмову в його реєстрації, виконують інші процесуальні дії, передбачені національним законодавством, і несуть персональну відповідальність за свої рішення.

      Аналізуючи юридичну літературу, присвячену питанням реєстрації прав на землю, слід відзначити недостатню розробку питання про проблеми регулювання правового статусу реєстраторів прав на землю. Так, наприклад, в ФРН правовий статус реєстраторів прав досліджується здебільшого через призму загального правового статусу службовців суду. Відповідно не завжди враховується специфіка та ті особливості правового статусу реєстраторів, що пов’язані саме із здійсненням ними реєстраційних повноваженнь. В Україні, на жаль, на даний момент практично відсутні наукові дослідження питання правового статусу реєстратора. Значно більше уваги дослідженню правового статусу реєстраторів прав на землю (та інше нерухоме майно) приділяють науковці в РФ та Іспанії 70; 128, с. 92-103; 240, с. 85-97; 290, с. 68-86; 333; 334. Так, наприклад, іспанський фахівець в області реєстрації Вісенте Хосе Гарсіа Лопез визначив реєстратора власності як елітного державного службовця, від якого потрібне глибоке знання права, що практично перетворює його в юриста із загальновизнаним престижем і фахівця, що виконуючи свої обов'язки, забезпечує дотримання закону, охороняє надійність юридичного обороту нерухомості й іпотечного кредитування, служачи суспільству винятково під свою власну відповідальність 203, с. 24.

      Найпоширенішим є визначення правового статусу як системи законо-давчо встановлених та гарантованих державою прав, законних інтересів і обов'язків особи 335. Проте, на нашу думку, аналіз тільки законодавчо закріплених прав та обов’язків не дозволить належним чином розкрити всі ас-пекти статусу державних реєстраторів. Тому для з’ясування особливостей правового статусу реєстраторів прав на землю, окрім прав та обов’язків, розглянемо також законодавче регулювання в окремих країнах Європи таких його елементів, як кваліфікаційні вимоги, умови та особливості призначення на просаду і припинення повноважень, а також підстав та меж відповідальності реєстратора прав на землю.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.