У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методологічні засади формування механізму справляння ПДВ

     

      Механізм справляння ПДВ є досить складним, зокрема в частині визначення об’єкта оподаткування, розрахунку податкових зобов’язань, а відтак, складністю характеризується й механізм адміністрування податку.

      Особливості даної податкової форми можуть обумовлювати виникнення певних проблем пов’язаних з функціонуванням ПДВ, однак їх виникнення можливе лише за окремих обставин до яких, зокрема, належать: відсутність стабільної законодавчої бази господарської діяльності, недостатній рівень податкової і правової культури, а також непрозорість операцій купівлі-продажу, що створює можливості для застосування різноманітних тіньових схем.

      Перш ніж розглянути методологічні засади формування механізму справ-ляння ПДВ, потрібно з’ясувати суть поняття «механізм». Так, якщо поняття «механізм» розглядати у загальному розумінні, то слід зазначити, що це багатозначний термін який в залежності від контексту його застосування може різнитися. Тому, на нашу думку, механізм – неподільна єдність окремих ланок або деталей, що в сукупності передбачає функціонування «чогось» як єдиного цілого. Механізм справляння ПДВ являє собою сукупність елементів оподатку-вання, що забезпечують функціонування даної податкової форми та включає в себе визначення кола суб’єктів та особливості їх реєстрації, засади формування об’єкта оподаткування, підходи до встановлення податкових ставок та їх оптимізацію, обґрунтування податкових пільг, застосування санкцій за порушення податкових норм.

      Водночас, кожен елемент має свої особливості пов’язані з підходами до його визначення: – методологічні засади до визначення об’єкта справляння ПДВ являють собою поєднання форм, принципів, методів обрахунку податку, що дозволяють визначити об’єкт оподаткування; – порядок визначення суб’єктів податку – визначення кола платників та особливостей їх реєстрації;

      – підходи щодо встановлення податкових ставок – встановлення уніфіко-ваних чи диференційованих ставок податку;

      – передбачає сукупність пільг (звільнення від оподаткування, застосуван-ня понижених ставок, застосування спеціальних режимів справляння податку).

      Ключовим елементом механізму справляння ПДВ є об’єкт оподаткування. Дана податкова форма характеризується наявністю номінального (визначеного законодавством, як виручка від реалізації товарів, робіт, послуг) та реального (додана вартість) об’єкта оподаткування. Завдяки такій особливості ПДВ є схо-жим на прямі податки.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.