У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розвиток оподаткування сільськогосподарських підприємств універсальним акцизом

     

      За умов ринкових відносин аграрний сектор економіки є чи не найбільш вразливою та незахищеною галуззю народного господарства. Про це, зокрема, свідчить той факт, що на підтримку розвитку сільського господарства, поряд із вугільною галуззю, в Україні спрямовується «левова» частка бюджетних видат-ків за напрямом функціональної класифікації «економічна діяльність».

      Розглядаючи це питання докладно, автори монографії «Держава-податки-бізнес» звертають увагу на те, що функціонування ПДВ у сільському господарс-тві пов’язане зі специфічними особливостями аграрної економіки. Оподаткування сільськогосподарського виробництва складніше, ніж малого промислового підприємства – селянське господарство, у більшості випадків, виробляє та реалізує декілька видів продукції (наприклад, м’ясо, молоко, зерно та інше) податкова політика щодо яких може бути різною. Крім того, сільське господарство характеризується сезонним характером, досить часто комбінуючись з іншими видами виробничої та комерційної діяльності [3, с. 265].

      На етапі ринкових перетворень податкової системи нашої держави, в сві-тлі необхідності гармонізації механізму непрямого оподаткування до вимог директив ЄС, доцільно проаналізувати проблеми функціонування ПДВ в Україні. Варто відзначити, що для країн – учасниць Європейської Співдружності ПДВ є основним податком на споживання. Основні риси даного податку визначались Шостою Директивою ЄС (від 17.05.1977 р.) – вона містила загальні правила, які визначали необхідні елементи оподаткування: об’єкт податку; методи розрахунку податкової суми; місце, де операція підлягає оподаткуванню; випадки, коли ПДВ не стягується; порядок відшкодування ПДВ, сплаченого на попередніх стадіях реалізації, а також звільнення від нього експортних товарів і оподаткування імпортних [41, с. 187]. Згідно з цією Директивою, європейський ПДВ представляє собою податок універсального типу на споживання, що охоплює торгівлю, промисловість, сільське госпо-дарство, надання послуг.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.