У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Впровадження режиму компенсаційної ставки з ПДВ для сільсько-господарських товаровиробників

     

      Спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства та рибальства, що діє згідно статті 81 Закону України «Про ПДВ» функціонує з початку 2009 р. замінив своїм запровадженням (Законом України від 31.10.2008 р. N 639-VI «Про першочергові заходи щодо запобігання негатив-ним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено зміни до Закону України «Про ПДВ») раніше діючий ре-жим акумуляції сум ПДВ.

      Слід зазначити, що таке застосування механізму позабюджетної підтрим-ки, шляхом виростання спеціальних режимів справляння ПДВ, створює суттєве та специфічне джерело додаткових фінансових ресурсів для вітчизняних сільськогосподарських товаровиробників. Ключовими параметрами, що визначають ефективність даної форми підтримки є: доступність, стимулюючий вплив, відсутність суб’єктивного впливу при розподілі сум підтримки між одержувачами. Водночас, виявлено й характерні недоліки даного спецрежиму ПДВ, до числа яких віднесено: негативний вплив на інвестиційну активність та певне викривлення конкурентного середовища. Відповідно постає необхідність внесення змін у порядок функціонування даного спецрежиму, зокрема шляхом забезпечення компенсації (відшкодування) сум сплаченого вхідного ПДВ не лише при здійсненні експортних поставок, а й при реалізації інвестиційних проектів в рамках затверджених державних програм розвитку аграрного сектора економіки, а також законодавчого обмеження максимальної частки акумульованого ПДВ (у відсотках від обсягів поставок).

      Вважаємо за доцільне зупинитися на розгляді перспектив функціонування даного спецрежиму. Зважаючи на проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про податок на додану вартість» та деяких інших Законів щодо спеціального режиму оподаткування для сільгосптоваровиробників, спеціальний режим оподатку-вання ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників може змінитися.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.