У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організаційно-економічні важелі підвищення ефективності стимулювання розвитку малих і середніх підприємств

     

      Найважливішою умовою трансформаційних ринкових перетворень економіки України є здійснення науково обґрунтованих структурних соціально-економічних реформ, які допоможуть розв’язати цілий ряд загальних проблем, зокрема і тих, що стосуються становлення та подальшого розвитку МСП, визначення їхнього місця і ролі в господарському механізмі. Тому важливою складовою частиною на шляху створення в Україні конкурентоспроможної ринкової економічної системи в умовах фінансової кризи є розробка дієвого механізму розвитку МСП. Це пояснюється тим, що в умовах формування ринкових відносин при обмежених фінансових ресурсах МСП, більш активні в інноваційній діяльності, сприяють створенню додаткових робочих місць, спроможні стимулювати структурну перебудову економіки та наповнити ринок товарами і послугами.

      Незважаючи на ряд прийнятих останнім часом вищими органами державної влади й управління нормативних документів, розвиток МСП в Україні здійснюється в несприятливому макро- та мікросередовищі в умовах фінансової кризи [167-179].

      Великий вплив на розвиток підприємства робить стан розвитку економіки країни. Так, період розквіту економіки дає підставу для підвищення ділової активності та розвитку підприємства, проте у фазі кризи зменшуються інвестиції в товарні запаси, відбувається відставання темпів реалізації продукції від темпів її виробництва, знижуються доходи господарюючих суб'єктів. Зниження рівня зайнятості також впливає на розвиток підприємства, оскільки супроводжується зниженням попиту на товари й послуги.

      Як було визначено у пункті 1.1, розвиток підприємства – це категорія, що позначає процес змін, які відбуваються під впливом внутрішніх та зовнішніх факторів, які характеризують стан підприємства та окремих його елементів, послідовність переходів підприємства з одного стану в інший від моменту його створення до його ліквідації. Розвиток підприємства в ринковій системі господарювання приймає форму процесу його адаптації до вимог зовнішнього середовища шляхом цілеспрямованих внутрішніх організаційних змін відповідно до дії законів функціонування окремих елементів системи та системи в цілому. У цьому розумінні механізм стимулювання розвитку будь-якого підприємства може бути поданий як сукупність дій, заходів, процедур, прийомів, спрямованих на зміну його внутрішнього середовища з метою адаптації до вимог зовнішнього середовища.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.