У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розвиток самоменеджменту персоналу за допомогою тренінгів

     

      За допомогою кількісного і якісного інтегрального оцінювання факти-чного і бажаного рівнів демократизації управління персоналом було встановлено, що існує необхідність розвитку демократичного підходу в усіх аналізованих організаціях, а більш за все – на ВАТ "Турбоатом". Використання методу делегування повноважень є важливою технологією, яка стимулює персонал розкривати свої здібності, проявляти ініціативу, брати участь у прийнятті рішень і сприяє практичній реалізації демократичних принципів управління. У процесі дослідження сутності, змісту та етапів делегування було встановлено, що його ефективність буде вищою у разі наявності яку керівників, так і в підлеглих розвинених навичок самоменеджменту. Однак аналіз анкетних даних, отриманих в результаті опитування персоналу ВАТ "Турбоатом", показав, що ті характеристики, які відповідають за рівень самоменеджменту працівників, мають низькі значен-ня, а отже на підприємстві існує проблема і водночас потреба у розвитку са-моменеджменту.

      Вирішення даної проблеми, пропоноване автором, полягає у проведенні спеціальних тренінгових програм, спрямованих на оволодіння працівниками навичок самоменеджменту, які сприятимуть підвищенню ефективності делегування повноважень. Розвиток самоменеджменту персоналу за рахунок наочного, практичного, прикладного навчання у формі тренінгів дозволить працівникам у короткий термін оволодіти необхідними техніками самоменеджменту та підвищити їх застосування у практичній діяльності [108; 227].

      Використання тренінгового навчання пов'язане з необхідністю мінімі-зації затрат на розвиток навичок персоналу та потребою багатьох підпри-ємств у так званому "внутрішньому навчанні", коли розвиток персоналу від-бувається на базі підприємства, а також за допомогою власних ресурсів.

      Саме під час тренінгу працівники знайомляться зі скороченим теоретичним курсом та на практиці опановують навички високоефективної діяльності, тобто проходять інтенсивний курс навчання з мінімальним відривом від виробничої діяльності [15]. На думку С. Стаут, саме тренінг є найліпшою формою інвестування в персонал, що приносить користь і співробітникам, і організації [200, с. 10; 201]. Одним з факторів, що впливають на високу ефективність тренінгового навчання, є моделювання "ігрового середовища", яке, на відміну від реальних виробничих ситуацій, спрощує сприйняття обставин та дозволяє учаснику зосередитися на використанні та відпрацюванні практичних навичок. Успішне використання нових технік в "ігрових ситуаціях" підвищує рівень впевненості працівників, стимулює їх до використання отриманих навичок у процесі виконання виробничих завдань.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.