У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Компетенція як узагальнювальна характеристика конкурентоспроможності персоналу підприємства

     

      В епоху постіндустріального суспільства завдання пошуку нових джерел конкурентних переваг особливо гостро стоять перед сучасними підприємствами. Сьогодні не викликає сумнівів, що конкурентна перевага найближчого майбутнього – це знання й інформація, а носієм знання є персонал підприємства. Здатність і можливість персоналу генерувати, використовувати, передавати й розвивати знання визначаються компетенціями персоналу. Таким чином, компетенції персоналу є важливим джерелом конкурентної переваги як персоналу, так і підприємства в цілому, що визначає необхідність ідентифікації цього ресурсу, визначення шляхів його використання і розвитку.

      На сьогоднішній день у науковій літературі існує декілька визначень компетенції персоналу. Перш за все поняття компетенції персоналу слід відрізняти від компетентності. Компетентність – це здатність виконувати робочі функції відповідно до стандартів, передбачених посадою. Компетентність передбачає демонстрацію вмінь у реальних робочих ситуаціях, а не тільки знання теорії або розуміння того, як це робиться. Таким чином, компетентність являє собою сукупність компетенцій працівника та визначає рівень досягнень у межах певної функції або роботи [102, 230].

      Компетенція (від лат. Competere – відповідати, підходити) – це особиста здатність фахівця (працівника) вирішувати певний клас професійних завдань. Також під компетенцією розуміють формально описані вимоги до особистих, професійних і т. п. якостей працівників підприємства (або до якоїсь групи працівників) [102]. У такому розумінні компетенції використовуються під час оцінювання персоналу. Марк Паркінсон у роботі "Використання психології в бізнесі" визначає компетенцію як "кластер чинників, які включають здатності, особисті якості, знання, уміння й навички, необхідні працівникам для успішного виконання своєї роботи" [239].

      Подані визначення дозволяють встановити, що поняття "компетентність" і "компетенція" близькі й взаємопов'язані: щоб бути компетентним (уміти виконувати вимоги), треба мати компетенції (тобто необхідні ділові якості) [178].

      Вся работа доступна по < http://mydisser.com/ru/catalog/view/8376.html " target="_blank">ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.