У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Маржинальний дохід в обліковій політиці підприємства

     

      Зі зміною вимог до облікової інформації її користувачів, зокрема щодо витрат, собівартості продукції та прибутку, зростає необхідність підвищення рівня організації процесу формування відомостей про маржинальний дохід.

      З метою забезпечення ефективного управління рівнем прибутковості діяльності виникає потреба в управлінців у своєчасній підготовці достовірної інформації з необхідним рівнем деталізації за джерелами та місцями виникнення маржинального доходу. Одержання таких відомостей ускладнюється значним масивом облікової інформації, яку слід додаткового опрацювати перед визначенням показників маржинального доходу.

      Раціональна організація бухгалтерського обліку маржинального доходу повинна сприяти ефективному управлінню господарською діяльністю та збільшенню конкурентних переваг підприємства на ринку, що впливає на фінансовий стан підприємства та соціальне становище його працівників.

      Організація бухгалтерського обліку маржинального доходу є досить дискусійним питанням в сучасній обліковій науці, на що вказує велика кількість праць присвячених Проблемам організації бухгалтерського обліку присвячено праці вітчизняних і зарубіжних вчених і науковців, зокрема Т.В. Барановської, М.Г. Бєлова, Ф.Ф. Бутинця, О.П. Войналович, М.П. Войнаренка, В.С. Єфремова, В.М. Жука, В.П. Завгороднього, С.В. Івахненкова, А.М. Кузьмінського, М.С. Пушкаря, Я.В. Соколова, В.В. Сопка, Л.К. Сука, В.Г. Швеця, О.Д. Шмігеля. Водночас питання організації бухгалтерського обліку для інформаційного забезпечення управління на підставі показників маржинального доходу не дістало належного розкриття і визначає актуальність даного дослідження.

      Як зазначає І. Рузмайкіна, у обліковій політиці підприємств не розкриваються такі питання, як альтернативні можливості калькулювання собівартості продукції різними методами (визначенням повної собівартості, собівартості за прямими витратами методом директ-костинг, розподілу і списання непрямих витрат), доцільності чи недоцільності впровадження певних варіантів управлінського обліку та контролінгу, використання в обліку маржинальних і різного роду умовних розрахункових цін [194, с. 38].

      Окремі питання організації бухгалтерського обліку для забезпечення розрахунку показників маржинального доходу наявні в дисертаційних роботах. Аналіз дисертацій в частині результатів, що мають ознаки наукової новизни, дозволив виокремити та згрупувати отримані пропозиції таким чином:

      1) організаційне забезпечення обліку витрат і калькулювання собівартості продукції з розрахунком маржинального доходу. Зокрема, Л.В. Гнилицькою [47] розкрито позитивні аспекти бухгалтерського обліку витрат за обмеженою собівартістю.

      Застосування граничного маржинального прибутку для цілей реалізації стратегії мінімізації збитків від виробництва та продажу нової продукції запропоновано Л.Г. Гулько [59]; У дисертації С.В. Онищенко [157] удосконалено класифікацію бюджетів підприємства в частині доповнення бюджетами постійних і змінних витрат та маржинального доходу. Є.М. Рудніченко [192] визначено можливості удосконалення системи планування собівартості продукції на основі маржинального підходу, що дозволяє сформувати фінансові результати на основі трьох калькуляцій (маржинальної, абсорпшен, повної калькуляції). Удосконалення системи рахунків управлінського обліку витрат з метою підвищення оперативності підготовки інформації для обґрунтування управлінських рішень запропоновано в роботі Г.О. Соболь.

      Вся работа доступна по < http://mydisser.com/ru/catalog/view/8377.html " target="_blank">ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.