У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методика проведення аналізу маржинального доходу

     

      Прийняття управлінських рішень щодо здійснення господарської діяльності з урахуванням прогнозованого рівня її прибутковості передбачає наявність відповідної інформаційної бази, зокрема, в розрізі показників економічного аналізу. Дослідження стану аналітичної роботи на 50-ти виробничих підприємствах Житомирської області виявили відсутність аналізу показників маржинального доходу, що не дозволяє забезпечити систему управління підприємством необхідною аналітичною інформацією. Дослідження господарської діяльності підприємств дозволило встановити, що відсутність органiзацiйного та методичного забезпечення аналiзу маржинального доходу суттєво знижує результативність аналітичних дій та можливість використання їх результатів. Це пов’язано з відсутністю чітких вказівок щодо виконавців, об’єктів, етапів і процедур його проведення, неузгодженості планової та облікової iнформацiї як бази для аналiзу. Зокрема, відсутні порядок визначення й інтерпретації маржинальних показників для аналізу та розрахунку прогнозних показників прибутку за результатами аналізу маржинального доходу.

      З метою вивчення підходів до методики аналізу маржинального доходу в наукових дослідженнях проаналізовано наукову новизну в дисертаціях на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. Встановлено, що з урахуванням досліджуваного предмета та об’єкта науковцями обґрунтовано застосування аналізу маржинального доходу для певної галузі економічної діяльності чи виду діяльності, проте не набуло висвітлення питання механізму його здійснення. Відсутність теоретично розробленого механізму застосування маржинального аналізу знижує якість управлінських рішень за даними бухгалтерського обліку. Відповідно, подальші наукові дослідження в частині обґрунтування методики здійснення аналізу маржинального доходу та розробка інформаційного його забезпечення (на рівні внутрішньої бухгалтерської звітності підприємства) сприятиме прийняттю виважених і ефективних управлінських рішень.

      За результатами дослідження встановлено, що методи оцінки, які використовуються для аналізу маржинального доходу, зорієнтовані на основну діяльність та не враховують процеси формування, склад і структуру маржинального доходу.

      Для дослідження процесів формування маржинального доходу необхідним є розробка методики економічного аналізу, яка дозволить виявляти всі джерела формування маржинального доходу, вивчати його структуру, оцінювати вплив на розмір маржинального доходу зовнішніх і внутрішніх факторів.

      Вся работа доступна по < http://mydisser.com/ru/catalog/view/8377.html " target="_blank">ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.