У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Європейський напрямок інтеграції національних економік

     

      Європейський вибір для України – це не просто географічне поняття. Це, передусім, вибір шляху розвитку в напрямку європейської цивілізаційної моделі, йдучи яким можна досягти прогресу у всіх сферах життєдіяльності суспільства і держави.

      Безперечно, Європейський Союз є найбільшим суспільно-політичним та економічним утворенням на євразійському просторі. Він об’єднує країни з високим рівнем розвитку, з високим рівнем соціальної підтримки. Звичайно ж, членство у такому союзі і престижне, і вигідне з точки зору рівня життя й існування країни. Всі ці фактори, а також бажання жити на рівні країн ЄС, приваблюють до Євросоюзу нових кандидатів.

      Євросоюз привабливий тим, що є сподівання за рахунок входження в нього здійснити швидку модернізацію (в першу чергу, економічну) за стандартами західної демократії та ринкової економіки, ефективно вбудуватись в міжнародний поділ праці, перш за все в межах того ж Європейського Союзу. Вважається, що це дасть багато переваг і українській державі.

      В Україні ж можна виділити кілька груп як серед прихильників, так і серед противників євроінтеграції. Найбільше громадян, котрі виступають за вступ до ЄС, належать до молодшої та середньої вікових груп. Це люди, що мають гарну освіту, які непогано почуваються у цій країні, які добре оцінюють свої конкурентні перспективи на більш вимогливому європейському ринку праці й товарів, нарешті, це люди, що вже досягли певних успіхів у житті і мають досить амбітні плани, здійснити які їм, зокрема, допоможе членство України у Європейському Союзі. В євроінтеграції зацікавлена молодь, бо не секрет, що вступ до ЄС розширить освітні перспективи для українців та відкриє доступ до „чотирьох свобод” (перш за все свободи пересування). Окрім того, є значна група представників українських ділових кіл, інтерес яких полягає в тому, щоби акції їхніх підприємств котувалися на міжнародновизнаних біржах, а вони могли вести бізнес поза межами України без обмежень, які зараз мають, наприклад, вітчизняні виробники металу. До групи зацікавлених у євроінтегації можна також додати українську експертну спільноту, а ще духовну, культурну еліту, для якої вступ України до ЄС є дійсно цивілізаційною справою, адже ми належимо до Європи, а отже і до європейського культурного простору. В Україні є і суто політичні противники євроінтеграції. Це люди, котрі персонально нічого не мають проти європейських стандартів життя, а також із задоволенням користуються в побуті європейськими товарами. Проте, ці політики критик її зовнішньополітичної стратегії.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.