У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Податкові інструменти детінізації економіки

     

      Податкова політика є потужним регулятором ринкових відносин, який опосередковано впливають на інтереси учасників економічних процесів через податковий механізм. Маневруючи податковими ставками, пільгами, змінами умов оподаткування, різних видів податків, держава формує певну систему стимулів, тобто створює умови для прискореного розвитку галузей, територій, виробництв, підприємств, сприяє вирішенню актуальних для суспільства проблем, в тому числі і проблему тінізації економічної системи. При вивченні впливу податкової політики на економічну динаміку необхідно враховувати, що сутність податку як економічної категорії проявляється через ті функції, які вони виконують. В теоретичному аспекті можна виділити дві основні функції: фіскальна і регулююча.

      Фіскальна функція є однією з головних функцій податків. Її сутність полягає в забезпеченні фінансування та надходження грошових коштів до державного бюджету. В будь-якому суспільстві ця функція є такою, що послідовно реалізується. За її допомогою відбувається формування фінансових ресурсів держави, які акумулюються в державному бюджеті та різних позабюджетних фондах і призначені для покриття витрат, пов’язаних з виконанням державою своїх функцій.

      Не менш важливою функцією податків є регулююча, сутність якої полягає в перерозподілі вартості ВВП між державою та платниками податків. Податки, виконуючи зазначену функцію, утворюють такі механізми, які забезпечують баланс особистих та загальнодержавних інтересів. В межах виконання цієї функції виділяють два її напрямки: стимулюючий та стримуючий.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.