У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасний стан нормативно-правового забезпечення податкової політики України

     

      Податкове законодавство України – одна з найбільш динамічних складових національного законодавства, що обумовлено швидкою трансформацією податкових відносин. У зв’язку з цим нормативно-правові акти, що складають податкове законодавство, характеризуються розрізненістю, неузгодженістю і великою кількістю протиріч. За роки незалежності України спостерігається фрагментарний підхід до формування податкового законодавства, що призвело до того, що податкові правовідносини знайшли своє відображення майже в 5 000 нормативно-правових актів, серед яких: 528 законів, 153 укази Президента, 453 постанови Верховної Ради, 19 Декретів Кабінету Міністрів, більше 1 000 постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів, близько 2 000 нормативно-правових актів міністерств і відомств України, роз’яснень органів податкової служби.

      Значна кількість нормативно-правових актів, що регулюють податкові правовідносини, не створила якісної правової системи в Україні, а швидше, навпаки, призвела до неоднозначності окремих тлумачень, наявності неузгодженостей та суперечностей. За таких умов неможливо досягти ефективного правового регулювання податкових відносин, що викликає постійні суперечності між державою і платниками податків.

      Для дослідження сучасного стану нормативно-правового забезпечення податкової політики України запропоновано наступні критерії оцінки якості податкового законодавства: 1) відповідність існуючим потребам суспільства; 2) тенденції до скорочення правопорушень; 3) відповідність іншим законам України і міжнародним договорам; 4) ступінь досягнення мети впровадження конкретних нормативно-правових актів, що регулюють податкові відносини. Сьогодні в Україні спостерігається хронічний дефіцит, що означає перевищення видатків над доходами зведеного бюджету. Можна припустити, що податкове законодавство не відповідає існуючим потребам суспільства, оскільки не забезпечує достатні надходження до казни.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.