У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення системи оподаткування та обов’язкових платежів до державних цільових фондів України як фактор детінізації економіки

     

      Чинна система оподаткування в цілому сформувалась ще на початку трансформа¬ційного процессу і повинна була пройти наступні етапи: визначення і законодавче закріплення основних цілей та завдань податкової політики України, формування принципів та методів реалізації податкової політики, визначення структури податкової системи. Але, податкова політика України на початковому етапі передбачала лише формування податкової системи, яка багато в чому просто копіювала подібні системи країн з розвиненою економікою, належно не враховувала особливості перехідного ета¬пу національної економіки, необхідність здійснення системних заходів щодо ство¬рення умов для сталого економічного зростання.. Серед основних недоліків системи оподаткування на сучасному етапі розвитку економічної системи України можна назвати: фіскальна спрямованість податкового законодавства; нерівномірне податкове навантаження; нестабільна та неузгоджена законодавча база; методи обчислення податків часто характеризуються складним алгоритмом обчислення, який слугує широким полем для помилок і зловживань як з боку платників, так і з боку податківців. Зважаючи на вищенаведене, можна запропонувати основні напрямки вдосконалення системи оподаткування та обов’язкових платежів до державних цільових фондів України в контексті детінізації економіки України.

      Вдосконалення податкової політики має бути спрямоване на посилення мотивації переходу з тіньового сектору економіки до офіційного шляхом підвищення ефективності і зниження витратності легальної економічної діяльності через зменшення сукупного податкового навантаження на еконмоічних агентів і трансакційних витрат на сплату податків (рис. 3.1). Однією з важливих складових реформування системи оподаткування України в забезпеченні детінізації є посилення її стимулюючого впливу на економіку. Удосконалення податкової політики з метою забезпечення детінізації економіки України може відбуватись шляхом реалізації двох груп заходів (рис. 3.1).

      До першої групи належать заходи, що спрямовані на реформування інституційно-правового забезпечення (нормативно-правовий блок).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.