У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічний зміст інтеграційних процесів

     

      Поняття „інтеграція” являється багатоплановим і ємним, яке вимагає глибокого і всебічного дослідження. В економічній літературі термін „інтеграція” набув широкого поширення. У самому загальному значенні інтеграція (від лат. Integratio – відновлення, заповнення, від integer – цілий) являє собою „логічне поняття, що означає стан взаємозв’язку окремих диференційованих систем і функцій системи, організму в цілому, а також процес, що веде до такого стану” [44], „об’єднання в єдине ціле раніше ізольованих частин”. Саме таким чином інтеграція трактується в сучасній енциклопедичній літературі.

      Так, у Великій радянській енциклопедії, її укладачі давали наступне визначення: „інтеграція – це коаліційне об’єднання діяльності деяких функцій організацій при збереженні ними юридичної та, частково, економічної самостійності (частина більш загальних закономірностей процесів розвитку і еволюції форм капіталу)” [342]. На думку деяких авторів, під інтеграцією слід розуміти „процес об’єднання різних підсистем для організації або внесення деяких окремих частин в єдине ціле” [253].

      Проблеми дослідження аграрно-промислової інтеграції висвітлені у працях таких науковців: В. Андрійчука, В. Власова, О. Гудзь, О. Гудзинського, С. Кваші, Ю. Коваленка, М. Коденської, М. Кропивка, І. Лукінова, Ю. Лупенка, П. Макаренка, М. Маліка, Ю. Нестерчук, Б. Пасхавера, П. Саблука, П. Стецюка та інших. Дослідження цих вчених присвячені питанням розвитку та підтримки життєздатності аграрних формувань на основі покращення законодавчих актів, що регламентують їх діяльність та направлені на розв’язання економічних, фінансових, управлінських, організаційних, техничних, інформаційних питань їх функціонування. Розкриття економічного змісту, властивостей та ознак поняття «інтеграція» передбачає розгляд та деталізацію сутності інтеграційних процесів, що відбуваються на світовому економічному просторі та в кожній окремій країні, мають свої характерні властивості та віддзеркалюють загальний тренд державної економічної концепції розвитку та певної галузі зокрема.

      В Оксфордському англійському словнику на початку 17 століття, інтеграція трактувалася з точки зору логіки як єдине ціле, яке сформоване з усіх його частин. Пізніше, в 1700 р. змістове наповнення цього терміну набуває результативних ознак певних дій та під інтеграцією розуміють дію або процес становлення композиту як цілого шляхом об’єднання окремих частин або елементів, комбінація в інтегральне ціле[408].

      Поняття «інтеграція» в науці пов’язують з вченим Г. Спенсером (1857р.), який трактував процес утворення живих систем механістично, зводячи його до механічного об’єднання (інтеграції) та комбінації складових елементів, у зв’язку із чим, „...повинні бути узагальнені та підведені під формулу, що відображає весь процес розвитку ” [329].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.