У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Фінансові ресурси інтеграційних аграрних формувань: склад, якісні ознаки, класифікація та джерела формування

     

      При розгляді сутності фінансових ресурсів через призму їх якісних ознак, необхідно враховувати, що це сукупність елементів яким притаманні якісні обмежуючи контури, в межах яких ця багатоярусна конструкція сприяє повному демаскуванню економічних явищ й процесів та примножує можливості результативного корегування ними. Такою якісною характеристикою доцільно вважати контур ліквідності наявних оборотних активів. Тобто якісними складовими фінансових ресурсів вважаються грошові ресурси, дебіторська заборгованість, готова продукція, поточні фінансові інвестиції та інші оборотні засоби, що можуть бути швидко використані для платіжних цілей. Для якісних елементів фінансових ресурсів наголос робиться не на кількісному співвідношенні джерел формування, а на можливості визискування, тобто швидкості перетворення у засіб платежу.

      Кількісним атрибутом фінансових ресурсів доцільно окреслити співвідношення вартостей активів за принципами формування їх витоків і цільовим зорієнтуванням. Для обрахунку кількісних характеристик необхідно визначити кількісні параметри фінансових ресурсів у грошовому виразі, що поступають чи залучаються від певних економічних суб’єктів та спрямовуються до інших при здійсненні економічного циклу 86].

      Для того щоб зрозуміти кількісну характеристику фінансових ресурсів, необхідно усвідомити із чого складається це поняття, яке відрізняє його від інших економічних категорій, але розуміється як елемент, що відтворює суспільний процес. Таким чином, необхідно розглядати кількісні ознаки фінансових ресурсів за належністю до витоків формування, які можуть бути представлені у вигляді власних і залучених (привернутих та позичених) коштів, а також у фондовій та не фондовій формах 332].

      Необхідно зробити наголос на тому, що фінансові ресурси за їх якістними та кількісними властивостями в аграрних формуваннях мають певні відмінності, які пов’язані із особливостями виробничих процесів в аграрній галузі. Тому в дослідженнях якісних та кількісних ознак фінансових ресурсів інтеграційних аграрних формувань повинен бути врахований сезонний фактор виробництва. Також „невизначеність щодо обсягів майбутніх врожаїв, приплоду і цін” 180], проявляється у змінах обсягів виробництва та реалізації аграрної продукції, що призводить до змін фінансових ресурсів інтеграційних аграрних формувань в сенсі іх кількісних та якісних сторін.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.