У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості методів управління міжнародними людськими ресурсами транснаціональних компаній у глобальному масштабі

     

      Великі міграції людських ресурсів існували задовго до того, як ринки капіталу і системи комунікацій досягли глобалізаційних масштабів. Прихильники необмеженого виїзду стверджують, що відправлячі країни можуть отримувати значну вигоду і підвищити свою міжнародну конкурентоспро¬можність, по-перше, за рахунок припливу грошових коштів від працюючих за кордоном, по-друге, від зниження рівня безробіття всередині країни у період відсутності емігрантів і, по-третє, від подальших вкладень в місцеву економіку заощаджень емігрантів.

      Інша категорія економістів стверджують, що міграція висококваліфікованої робочої сили – «витік умів» – призводить до серйозних фінансових втрат і перешкоджає розвитку ключових секторів економіки у країнах-експортерах людських ресурсів. Місцеві вкладення у людський капітал ніколи не дадуть належних результатів, оскільки країни, що розвиваються, змушені купувати для заміни вибулих дорожчі спеціальні знання за межами своїх кордонів, а також тому, що освічені мігранти схильні використовувати зароблені гроші для зміцнення власного положення за кордоном, а не після повернення – у своїй країні.

      Ґрунтовних емпіричних досліджень міжнародної міграції в умовах глобальної економіки дуже мало. Існуючі дослідження доводять, що мігранти мають тенденцію осідати в приймаючих країнах в зонах їх високої концентрації. У цілому домінує зосередження іноземних робочих поблизу міських ринків робочої сили з високим ступенем індустріалізації. До значних виключень з цього правила могла призвести спрямована сегрегація мігрантів, що працюють за контрактами, пов'язана з інфраструктурою, що не є рідкістю для Близького Сходу і все більше застосовується в Південно-Східній Азії.

      За межами Близького Сходу, де іноземні робітники можуть складати більшість постійно проживаючого населення, міжнародна міграція має тенденцію являти собою невелику, але, тим не менш, важливу складову динаміки ринку праці. Наприклад, легальна і нелегальна міграції разом узяті становили в кращому випадку 25% всіх робітників, які з’явилися у США в 1980 р. Таким чином, необхідно оцінити, як більш широкі демографічні зміни всередині приймаючих співтовариств вплинули на пропозицію людських ресурсів в умовах глобальної економіки. Триваюче протягом десятиліть глобальне зростання коефіцієнта трудової участі (КТУ) жінок до 1987 р. досяг майже 59%. Хоча у розвинених країнах існувала тенденція мати більш високий КТУ жінок, він суттєво коливався від країни до країни. Найвищим – 75% – він був у Швеції, слідом йшли США, Канада і Великобританія, де він становив від 61 до 70%. У Німеччині, Франції, Японії та Австралії він знаходився в діапазоні 51-60%, а в Італії дорівнював 44%. У країнах, що розвиваються, частка участі жінок була нижче, за виключенням Тайваню та Китаю, де вона перевищувала 70%.

      Переваги освіти, широкі культурні можливості роботи поза домом і громадські політичні ініціативи перетворюють жінок у всі більш істотне джерело робочої сили. Наприклад, у Японії в 1986 р. був прийнятий закон, що зобов'язує фірми ввести системи, що дозволяють знову приймати на роботу жінок, які звільнилися заради народження або виховання дітей. Сінгапур ввів більш агресивну політику з метою збільшення частки жіночої праці, надаючи безкоштовний транспорт до і з місця роботи, податкові стимули з метою розміщення фабрик ближче до житлових кварталах і організуючи центри з догляду за дітьми.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.