У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Навчально-науково-виробничі комплекси як структурний елемент сучасної моделі формування освітнього ресурсу

     

      У переважній більшості країн Заходу університети сьогодні є основною базою розвитку фундаментальної науки, яка в такий спосіб виявляється «вбудованою» в систему освіти. Тим самим створюється необхідне джерело її розвитку, система освіти (викладачі, студенти, аспіранти) більш активно залучається до наукових досліджень. На жаль, в Україні зв’язок науки та освіти сьогодні є не таким тісним, як це необхідно для підготовки якісного людського капіталу. Система організації НДДКР, яка склалася ще в період командної економіки, призвела до штучного відокремлення академічної і прикладної науки від сфери освіти, у ВНЗ була зосереджена відносно мала частина наукових досліджень. Усередині самих ВНЗ наукові й навчальні підрозділи також часто структурно і функціонально відокремлювались один від одного. Тому зміцнення зв’язку науки й освіти сьогодні є одним з основних завдань реформування українських університетів.

      Як свідчить зарубіжний досвід трансформації університетів, у напрямку формування навчально-науково-виробничих комплексів доцільно здійснювати трансформацію технічних / технологічних ВНЗ. У рамках ННВК здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців на базі залучення персоналу та студе-нтів ВНЗ в інноваційну діяльність. Даний напрямок буде найбільш ефективним для цього типу ВНЗ, оскільки вони мають необхідну для здійснення всіх етапів інноваційної діяльності матеріально-технічну базу і давні зв’язки з промислови-ми підприємствами.

      Ідея створення навчально-науково-виробничого комплексу пов’язана з тим, що він бере на себе роль постачальника інновацій на вітчизняний і світовий ринок. Інноваційна діяльність ННВК направлена на створення, впровадження й отримання економічного, соціального, екологічного та інших видів ефектів від реалізації таких типів продуктів:

      • інновацій в освіті – результатів інноваційної діяльності у вигляді нових освітніх курсів, спеціальностей, напрямів підготовки і перепідготовки кадрів, но-вих технологій освіти, розроблених відповідно до вимог споживача й освітніх стандартів;

      • науково-технічних інновацій – результатів інноваційної діяльності у ви-гляді зразків і партій нової техніки, матеріалів, виробів, технологій, науково-технічних послуг та іншої наукомісткої продукції, які задовольняють існуючим або передбачуваним вимогам споживачів і відповідають сучасному рівню розвитку науково-технічного прогресу;

      • об’єктів промислової власності та авторського права, що реалізуються відповідно до законодавства України;

      • інновацій в управлінні – результатів інноваційної діяльності у вигляді но-вих технологій управління видами діяльності (у тому числі освітою) і бізнесом, впроваджуваних в управлінську практику суб’єктів господарської діяльності, органів державного і муніципального управління і контролю (наприклад, фінансовий лізинг);

      • інноваційного бізнесу – малих підприємств наукомісткої сфери, створе-них за участю ННВК для комерціалізації результатів наукових досліджень і ДКР.

      Інноваційними продуктами діяльності ННВК є інноваційні (навчально-науково-виробничі) проекти, що визначають технологію і результати освоєння конкретних інновацій; освоєні процеси, які забезпечують соціально-економічні та екологічні ефекти від їх реалізації; нові чи поліпшені продукти (товари, робо-ти, послуги) різного характеру.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.