У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Проблеми інвестування сфери вищої освіти

     

      Інвестиції в людський капітал відрізняє ряд особливостей, які випливають із самого поняття інвестицій. Під інвестиціями розуміють здійснення певних економічних проектів в даний час з розрахунком одержати прибуток в майбут-ньому.

      Інвестиціями в людський капітал можуть бути інвестиції, які вкладаються в освіту, підвищення кваліфікації на виробництві, медичне обслуговування, міг-рацію, народження дітей та догляд за ними та ін. Від інших видів інвестицій вони відрізняються, передусім, не лише кількісними характеристиками, але й економічно обумовленою метою, яка випливає із пріоритетів розвитку країни.

      На думку багатьох авторів [50, с. 13; 51, с. 28; 217], основною метою інвестицій є одержання прибутку або досягнення іншого корисного результату в різних сферах діяльності. Інвестиції розглядаються як чинник, що дозволяє стабілізувати економіку країни. Проте у авторів відсутня єдина думка у визначенні інвестицій, і ними не вказуються всі сфери вкладання інвестицій. Автори «Методичних рекомендацій з оцінки ефективності інвестиційних проектів і їх відбору для фінансування» визначають інвестиції як «грошові кош-ти, цінні папери, інше майно, у тому числі майнові та інші права, що мають гро-шову оцінку, які вкладаються в освітні установи і (або) здійснювану ними діяль-ність з метою одержання корисного ефекту (результату)» [90]. З погляду російської дослідниці О. В. Сумарокової, відмітними рисами інвестицій в людський капітал є такі:

      1. Віддача від інвестицій в людський капітал безпосередньо залежить від терміну життя його носія.

      2. Знос людського капіталу визначається мірою зносу людського організ-му, мірою морального зносу унаслідок застарівання знань і зміни цінності здобутої освіти.

      3. У міру накопичення людського капіталу його дохідність підвищується до моменту закінчення активної трудової діяльності, а потім різко знижується.

      4. Характер і види вкладень в людину обумовлені історичними, націона-льними, культурними, родинними особливостями і традиціями.

      5. Високий ступінь ризику інвестицій, оскільки неможливо достатньою мірою гарантувати результат.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.