У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


1.1. Еволюція теоретичних поглядів на розвиток систем: від теорій розвитку до концепції розвитку людини

     

      З огляду на те, що дана дисертація присвячена розгляду питань, пов’язаних з управлінням розвитком персоналу організацій споживчої кооперації України, кожна з яких є відкритою соціально-економічною системою, проведення дослідження теоретичних основ розвитку систем у першому розділі роботи є, на нашу думку, важливим і доцільним з декількох причин. По-перше, на сьогодні світова економіка являє собою єдину систему, яка з кінця XX до початку XXI ст. знаходиться на якісно новому етапі розвитку інтернаціоналізації і транснаціоналізації господарського життя та завершення переходу світової економіки зі стаціонарного доіндустріального стану до постіндустріального, який отримав назву «нова економіка», і, до того ж, здійснюється через ланцюг біфуркацій і криз. При цьому, в умовах зростаючої динамічності зовнішнього оточення, світова економіка підійшла до межі економічного росту (як в цілому в системі так, і на кожному її рівні) - і все це відбувається на фоні інтеграції у процес транснаціоналізації, в якому задіяні всі підсистеми глобальної економічної системи [207, c. 220-221], механізм якої зображено на рис. 1.1.

      Безумовно, на цьому фоні відбуваються зміни не тільки в самих системах і в суспільстві в цілому, а й зміни в розумінні такого явища як «розвиток», в його видових проявах. За цих умов набуває актуальності питання щодо уточнення його змісту, з’ясування сутності процесу розвитку, визначення його факторів, закономірностей тощо.

      Причому важливим є формування цілісної картини загального світового економічного розвитку, в межах якого відбувається економічний розвиток як окремо взятої держави, регіону, так і окремої організації як відкритої соціально-економічної системи, адже, як відомо, процес суспільного виробництва характеризується наявністю і взаємозалежністю систем різних форм, напрямів, підпорядкованості, організаційної цілісності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.