У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні засади управління кар’єрним розвитком персоналу організацій споживчої кооперації України

     

      На сьогодні в нашій державі теорія кар’єри персоналу ще не встигла остаточно оформитись у цілісну концепцію, але управління кар’єрою завжди існувало, і сутність питання полягає у ступені усвідомлення та науковості реалізації даного процесу. Людина протягом свого життя намагається постійно управляти своєю кар’єрою, а реформи, які відбуваються в нашому суспільстві тільки надають цьому процесу динамізму. Отже, можна з упевненістю говорити про те, що настав час переглянути як сутність поняття «кар’єра», так і наше ставлення до неї і до процесу управління нею, з’ясувати, що відбувається з працівником у результаті його кар’єрного розвитку.

      Наразі існує вже не так багато наукових праць, присвячених питанням управління кар’єрою і тому, що відбувається з людиною під час цього процесу, але їх аналіз дає можливість стверджувати про постійний інтерес, як представників науки управління персоналом, так і практиків до цієї проблеми. Крім того, простежується також зміна ставлення як з боку людини, так і суспільства до цього явища. За радянських часів кар’єру розглядали через призму авторитарної системи соціалістичного устрою, наприклад у «Радянському енциклопедичному словнику» (1989 р.) подано таке визначення (у перекладі з італійського слово кар’єра означає «біг, життєвий шлях»): просунення в будь-якій сфері діяльності, досягнення популярності, слави, вигоди і позначення роду занять, професії [303, с. 224]. Крім того, у тому ж словнику є таке поняття як «кар’єризм», яке вже трактується як негативне явище. У «Великому енциклопедичному словнику» кар’єру фахівця вже розглядають як «успішне просунення у будь-якій галузі і рід занять, професію» [58, с. 334].

      Суттєвий внесок у вирішення питань управління кар’єрою внесли як зарубіжні так і українські вчені, серед яких М. Армстронг, Г. Бакірова, М. Беляцький, В. Веснін, П. Журавльов, О. Кібанов, Є. Кристофер, Т. Ламберт, Ю. Одегов, В. Поляков, М. Стеттнер, М. Чижов, Б. Швальбе, Х. Швальбе, С. Шекшня, Г. Щьокін. Аналіз цих праць показав, що питання пов’язані з формуванням системи управління кар’єрою персоналу та його кар’єрним розвитком, особливо, що стосується організацій споживчої кооперації, досліджені недостатньо глибоко.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.