У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сучасні тенденції розвитку процесу транснаціоналізації на функціонування міжнародного бізнесу

     

      Сьогодні ТНК контролюють 1/3 світового промислового виробництва і дають 1/3 світового експорту. Основна частина ТНК та інвестицій належить США, країнам Європейського Союзу та Японії. Лідерами на ринку світового капіталу є США, Великобританія, Японія, Німеччина, Франція та інші країни ЄС, Канада, Гонконг, Австралія, Тайвань.

      Транснаціональні корпорації стають ядром нової сфери світової постіндустріальної економіки, у якому безупинно інтегруються численні підприємства малого й середнього бізнесу, товаропровідні та інформаційні мережі, що складають його периферію із загальною чисельністю працівників понад 150 млн. чоловік.

      Глобальні ТНК формують фінансовий центр економіки, який глобально впливає на функціонування і розвиток світового виробництва продуктів, послуг, знань, інформації, інтелектуального капіталу, глобального ринку робочої сили. [129] Конкурентні переваги світових ТНК, їх здатність протистояти фінансово-економічних потрясінь і лідирувати в глобальній економіці обумовлені унікальними корпоративними стратегіями, динамічними оргструктурами, в яких домінують навчальні системи стратегічного управління, інноваційні структури, великі науково-дослідні центри, підрозділи з підвищення кваліфікації та підготовки кадрів.

      Світові транснаціональні корпорації керуються управлінцями нового типу лідерами, які є творцями і реалізаторами змін і динаміки корпоративних структур, що забезпечують власну довгострокову життєздатність і розвиток глобалізованої світової економіки. В даний час ТНК визначають і направляють світове виробництво природної сировини, конструкційних матеріалів, палива та електроенергії, сучасної техніки, технологічних знань, інформації та глобальних інформаційних мереж, засобів планетарного транспорту та озброєнь. ТНК лідирують у підготовці сучасних фахівців і керівників, висувають лідерів нового типу, які в свою чергу надають гнучкість, динамічність і антикризову стійкість самим ТНК.

      Національні держави і ТНК підтримують і підсилюють один одного з головних напрямків світового науково-технічного прогресу. Коли в країні виникають і множаться великі промислові корпорації та міжнародні фінансово-промислові групи, це означає нарощування економічної могутності країни, посилення її геополітичних позицій. [127]

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.