У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Світові рейтинги й оцінки та їх роль у формуванні фінансового потенціалу території

     

      Рівень фінансового потенціалу території залежить від багатьох факторів, деякі з яких детально аналізувались в попередніх підрозділах роботи. Умовно ми їх поділяли в залежності від джерел формування фінансових ресурсів, а та-кож можливостей їх використання.

      В умовах фінансової глобалізації досить важливими, на нашу думку, є питання, пов’язані з зовнішніми джерелами фінансування. Це пов’язане з тим, що, з одного боку, «зовнішні» фінансові ресурси мають значно меншу вартість залучення (відносно внутрішніх), а з іншого – звернення до зовнішніх джерел фінансування відкриває набагато більші можливості відносно обсягів ресурсів, що можна залучити.

      Особливої актуальності дане питання набуло після початку світової фі-нансової кризи. Традиційні джерела фінансування (в першу чергу, кредити на-ціональної банківської системи) виявились майже недоступними і значно зросли у вартості. Тобто внутрішні джерела формування фінансового потенціалу на невизначений час не в змозі адекватно виконувати свою функцію, що не тільки позбавляє певну територію можливостей збільшення обсягу фінансових ресур-сів, але і звужує можливість використання наявних фінансових ресурсів, що, звичайно, негативно відображається на соціально-економічному розвитку тери-торії в цілому. Таким чином, майже єдиним джерелом підтримання належного рівня фінансового потенціалу та його збільшення сьогодні є зовнішні джерела залучення фінансових ресурсів. У цьому напряму діяльності слід обов’язково розглянути цілий ряд про-блем як організаційного характеру (в першу чергу щодо відповідності українсь-ких господарських суб’єктів міжнародним вимогам), так і інформаційного.

      Проблема асиметрії інформації є однією з найбільш обговорюваних в на-укових колах. І, дійсно, з переходом до інформаційного суспільства і розвитком процесів глобалізації, обсяги релевантної інформації зростають за експонентою, що значно ускладнює управлінські рішення, особливо в області інвестування, оскільки остання вимагає надретельного аналізу об’єкту інвестування, обов’язкову оцінку ризиків інвестування тощо.

      Інвестиційні компанії не здатні в повному обсязі оцінювати всю інформа-цію щодо потенційних об’єктів інвестування за рахунок лише власних сил. Цим і обумовлена поява різного роду рейтингів, індексів і оцінок країн, регіонів, компаній за різними напрямами, а саме їхньої інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності, кредитоспроможності, ділової привабливості тощо. Використання результатів цих досліджень надає можливість інвестиційним компаніям орієнтуватись в морі інформації, прискорює і полегшує прийняття інвестиційних рішень. Що призводить як до зростання фінансового потенціалу, так і до його зменшення – залежно від того, наскільки позитивні оцінки отримав той чи інший об’єкт рейтингування.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.