У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування фінансового потенціалу території під впливом діяльності рейтингових агентств

     

      На фінансовий потенціал території певною мірою впливають дії рейтин-гових агентств. В розвинених країнах світу рейтингові агентства, що присвою-ють рейтинги кредитоспроможності як емітентам, так і їхнім цінним паперам, виконують функцію зниження інформаційної асиметрії. Саме на базі рейтингів інвестори приймають рішення щодо купівлі/продажу тих чи інших цінних па-перів. Роль рейтингових агентств значно зросла під час виникнення світової фі-нансової кризи, оскільки факти зниження рейтингів виявились додатковими джерелами панічних настроїв та підсилили кризові процеси.

      Зниження рейтингу, наприклад, призводить не лише до підвищення вар-тості ресурсів (оскільки доходність облігацій має в цьому випадку зрости, щоб зацікавити інвесторів), але й до зниження обсягів залучених ресурсів внаслідок падіння попиту на емітовані цінні папери та у зв’язку з підвищенням рівня їх ризику в очах інвесторів.

      Рейтингові агентства відіграють важливу роль в інвестиційному процесі і можуть забезпечити як успіх, так і провал діяльності компанії на ринку обліга-цій шляхом присвоєння того чи іншого кредитного рейтингу.

      Крім того провідні гравці фінансових ринків (пенсійні, хаджеві, інвести-ційні фонди), як правило, зобов’язані з метою контролю за власними ризиками враховувати кредитні рейтинги при прийнятті інвестиційних рішень. Більшість із них навіть не мають право вкладати кошти у цінні папери, кредитний рейтинг яких нижче певного рівня [399].

      Перш ніж детально аналізувати роль рейтингових агентств у формуванні та управлінні фінансовим потенціалом території, визначимо їх сутність, особ-ливості методології рейтингових оцінок та встановимо провідних гравців ринку рейтингових послуг в світі та Україні.

      Вважається, що кредитний рейтинг – це міра, яка відображає кредито-спроможність приватної особи, підприємства, регіону чи країни, а також надій-ність цінних паперів. Такі рейтинги розраховуються на основі минулого і пото-чного фінансового стану об’єктів рейтингування, а також на основі оцінок їх власності і взятих боргів [168].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.