У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність і характер інвестиційного ризику та його прояву

     

      У сучасних умовах менеджменту з’ясування сутності «криза», «кризові явище» як наслідок прийняття не обґрунтованих управлінських рішень є необхідною умовою наукового дослідження природи і наслідків виникнення ризиків в господарській діяльності. Якщо в економічній сфері прийняття управлінських рішень потребує аналізу великої кількості інформації та особливої уваги потребує дослідження кількісної оцінки його наслідків. Тому менеджерам необхідно враховувати вплив невизначеності та конфліктності як внутрішнього, так і світового ринків, науково – технічного прогресу тощо та пов'язаний з цим ризик.

      Етимологічний словник трактує «ризик» як можливу загрозу, дію на удачу в розрахунку на щасливий результат. Слово «ризик» запозичене в українських словниках, відмічається с початку ХІХ ст. утворено від італійського «risiko». Але корінням своїм воно походить грецького «risikon» - «скеля». Сучасне значення слова ризик розвинулось, напевно, з мови мореплавців, для яких скеля, підводний камінь завжди таїв в собі небезпеку[143].

      Уявлення щодо ризику складалися поетапно. Це явище почали вивчати статистики, економісти, юристи, математики. Згодом сформувалися наукові теорії неймовірносте й, соціальної психології ризику. Приблизно з 60-х років ХХ століття ризик став предметом міждисциплінарних досліджень. Виникла нова галузь знань – ризикологія. В країнах з розвинутою ринковою економікою існує багато досліджень сучасного ризику в бізнесі. Практично всі великі фінансові фірми безкоштовно випускають методичні поради з різних питань комерційних та інших видів ризику. В СРСР у 20-ті роки ХХ ст. таке поняття, як «ризик» було нормативно закріплене у деяких законодавчих актах, стосовно виробничої та раціоналізаторської діяльності. Проте вже з середини 30-х років воно характеризується як «буржуазне». Вважалося, що соціалістична плановість та ризик, явища несумісні. Отже, важлива економічна категорія на багато десятиріч майже зникла з поля зору науки та практики управління. В зв’язку з кардинальними економічними перетвореннями в Україні виникла потреба і з’явились передумови для врахування ризику в управлінні [ 143 ].

      Менеджери повинні усвідомлювати, що на економічні процеси впливають некеровані (стохастичні) чинники. Ці процеси розвиваються за умов невизначеності, конфліктності, нестачі інформації. Цей факт необхідно враховувати під час прийняття як стратегічних, так і тактичних рішень, тому що умови їх реалізації на практиці можуть значно відрізнятися від тих, які передбачалися. Якщо цього не враховувати заздалегідь, можуть бути значні збитки матеріальних та фінансових ресурсів, зниження ефективності управлінської діяльності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.