У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз інвестиційно-інноваційної складової фінансової безпеки

     

      Завдяки динамічному розвитку новітніх технологій відбувається перехід до інноваційної моделі розвитку економіки. Інновації сприяють модернізації та структурній перебудові економіки країни в цілому, впливають на макроекономічні показники, структуру суспільного виробництва, інституційні економічні механізми, соціальну стабільність, інтенсивність міжнародного технічного співробітництва, рівень фінансової безпеки та на конкурентоспроможність національної економіки в системі світового господарювання.

      В умовах посилення конкуренції країни, які обрали інноваційний шлях розвитку та орієнтовані на виробництво високотехнологічної інноваційної продукції, мають всі шанси посісти провідні позиції на світовому ринку. Саме тому для України вирішення основних проблем економічного розвитку (підвищення конкурентоспроможності, забезпечення стійкого економічного зростання) неможливо без прискорення інноваційних процесів, визнання інновацій найважливішим, безальтернативним інструментом загальнодержавної політики та, як наслідок, ефективного функціонування адекватної вимогам інноваційної системи.

      Більшість країн світу, в першу чергу, постіндустріальні, прикладають максимум зусиль для формування, розвитку, збереження та примноження науково-технічного потенціалу, збільшення обсягів інвестиційних потоків в наукоємні технології, участі в міжнародному технологічному обміні, прискорення темпів науково-технічного розвитку. Наприклад, така сила інновацій, особливо в сфері інформаційних та біотехнологій забезпечила економічне зростання США обумовлене виробництвами, які зародилися всього десять років тому.

      Сьогодні у світі визнано, що інтелект, знання, інновації та здатність держави використовувати їх на благо суспільства є вирішальними чинниками, які забезпечують економічний успіх країни у світовій конкуренції та міжнародних відносинах. Європейський Союз ще в березні 2000 р. окреслив стратегічні цілі розвитку до 2010 р. Пріоритетом економічної політики країн Європейського Союзу визначено створення та ефективне функціонування національних інноваційних систем як основи розвитку єдиної європейської економічної системи [69].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.